«Ми обов’язково вистоїмо у цій боротьбі, це буде наш святий обов’язок перед всіма хто загинув», - Владики Дмитра Григорака на похороні воїна-героя Івана Прокопіва

14 червня, 2023 р. Б. Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Чин Похорону воїна-героя Івана Прокопіва, жителя с. Сновидів Золотопотіцького Деканату.

Солдат Іван Прокопів загинув при виконанні бойового завдання поблизу с. Роздільне Бахмутського району, залишившись вірним військовій присязі на вірність Українському народу, стійко та мужньо виконавши свій військовий обов'язок.

У слові співчуття Владика промовив до усіх присутніх: «Найвищою метою кожного з нас є вічне життя. Кожен здобуває його різними способами. Хтось добрими ділами, постом і молитвою, а хтось віддає своє життя. Нема сьогодні слів, щоб висловити слова співчуття для рідних покійного. Але героїзм воїна-героя Івана буде жити вічно, він нагадуватиме нам про ці важкі події, які ми ніколи не зможемо забути. Ми обов’язково вистоїмо у цій боротьбі, це буде наш святий обов’язок перед всіма хто загинув».

Чин Похорону завершився на цвинтарі с. Сновидів, де воїн-герой Іван знайшов свій останній відпочинок. Численне духовенство на чолі з Владикою Дмитром усердно молилися за упокій його душі разом з великою кількістю вірних,  які прибули і долучилися до похоронних Богослужінь.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

«Ми обов’язково вистоїмо у цій боротьбі, це буде наш святий обов’язок перед всіма хто загинув», - Владики Дми https://buchacheparchy.org.ua/images/2023/260623/006.jpg#joomlaImage://local-images/2023/260623/006.jpg?width=1024&height=768 Super User