Урочисте Богослужіння з нагоди завершення навчального року та вручення дипломів в ЧДКА ім. свщмч. Г. Хомишина

11 червня 2023 р. Б., в Неділю Всіх Святих українського народу, Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький очолив Архиєрейську Божественну Літургію в Чортківській Дяківсько-Катехитичній Академії ім. свщмч. Г. Хомишина з нагоди закінчення навчального року.

Роздумуючи над змістом євангельського читання, Владика промовив до присутніх: «Що таке справжня святість? Бог створив людину на свою подобу, але ми забуваємо свої першооснови, адже людині була дарована святість ще у раю. Гріх заполонив нас, тому ми втратили цей блаженний стан і тепер боремося за нього, долаючи свої гріхи. Бог вчить нас любити, закликаючи усіх до святості. Наш навчальний заклад покликаний розпочати шлях святості. Тут студенти вчаться чути внутрішній поклик і йти за Богом» 

Цей недільний день був наповнений багатьма знаковими і важливими подіями для студентів Академії, їхніх батьків та рідних. Перед початком Божественної Літургії Преосвященний Владика Дмитро уділив нижчі свячення для випускників Академії, звершивши Чин поставлення свіченосця, читця і співця. Також під час Літургії Владика уділив священичі свячення випускнику Івано-Франківської духовної семінарії ім. свщмч. Йосафата диякону Василю Тимофійчуку.
Під час Літургії численне духовенство на чолі з Владикою підносило сугубі молитви за студентів і викладачів Академії, успішне завершення навчального року, за мир і спокій в Україні та закінчення війни.

Після Богослужіння Преосвященний Владика Дмитро вручив випускникам дипломи та побажав продовжувати свій шлях для добра і розвитку Церкви. Далі лунали взаємні привітання Ректора прот. Володимира Білінчука, віце-ректора з навчальної роботи о. Івана Андрухіва, студентів, нововисвяченого о. Василя. 

Нехай взаємні побажання миру, злагоди та міцного здоров’я будуть почуті Богом і Чортківська Дяківсько-Катехитична Академія подарує для Церкви ще багато достойних служителів!

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Урочисте Богослужіння з нагоди завершення навчального року та вручення дипломів в ЧДКА ім. свщмч. Г. Хомишина https://buchacheparchy.org.ua/images/2023/20062301/013.jpg#joomlaImage://local-images/2023/20062301/013.jpg?width=1024&height=768 Super User