Освячення храму на честь святого великомученика Димитрія Солунського в с. Кулаківці Заліщицького Деканату

7 червня 2023 р. Б.,  в день Третього віднайдення голови святого і славного пророка, предтечі і хрестителя Господнього Йоана, Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ – Єпарх Бучацький  освятив храм на честь св. Димитрія Солунського у с. Кулаківці Заліщицького Деканату.

Освячення храму – справжня подія для всіх вірних села, адже виплекана людьми святиня стане Божим домом, місцем молитви і покаяння, терпіння і радості. Після урочистої зустрічі Владика освятив храм, а також Святий Престіл, на якому вперше звершилася Архиєрейська Божественна Літургія.

У своїй проповіді Владика Дмитро пригадав про  важливість розуміння змісту свята Зіслання Святого Духа. «Ми зараз знаходимося в часі посвяття великого свята П’ятидесятниці, і подібно до тих християн, які очікували на зішестя Святого Духа, ми також приймаємо його у своє серце. Цей храм, збудований  вами, буде на славу Божу і для спасіння душ», - говорить Архиєрей.

Роздумуючи над важливими питаннями буття людини, Владика продовжує: «Кожна наша спільнота, чи то парафія, чи родина, або навіть держава має бути подобою Пресвятої Трійці. Кожен з нас є неповторним. Так важливо в сьогоднішньому суспільстві залишатися собою, розуміти свободу свого вибору. Той, хто робить зло думає, що він вільний. Якщо людина робить гріх, то вона стає його рабом. Сьогодні великим даром Святого Духа є бути вільним від зла і вибирати волю Божу. Бог хоче зробити нас щасливими,  це головний план нашого життя. Тут у храмі ми чуємо Боже Слово, зустрічаємося з Богом у Святих Таїнствах і тут є корінь нашої віри».

Після закінчення Божественної Літургії о. Володимир Драбик, настоятель храму, подякував Владиці Дмитру за візит, а Владика у свою чергу нагородив будівничих храму,  меценатів та активних парафіян почесними грамотами.

На завершення святкування лунали численні многаліття і привітання переплетені з єдиним молитовним проханням про мир і спокій у нашій державі.

Пресслужба Бучацької єпархії УГКЦ

Освячення храму на честь святого великомученика Димитрія Солунського в с. Кулаківці Заліщицького Деканату https://buchacheparchy.org.ua/images/2023/17062302/007.jpg#joomlaImage://local-images/2023/17062302/007.jpg?width=1024&height=768 Super User