«Любов у чотирьох вимірах»- так називалася лекція, яку провів о Петро Панасюк  у НВК ЗОШ І-ІІІ ст.№1-гімназії в м. Хоросткові 15 лютого 2013р.Б.

Напевно, ніколи не знайдеться однозначної відповіді на питання "Що таке любов?". Адже багато хто стверджує, що любов - суто індивідуальне поняття для кожного. Однак, психологи, вчені, філософи не перестають шукати визначення цьому почуттю. Як дізнатися, що ж таке  саме любов?

На ці, та ряд інших питань намагався дати відповідь ерудований  греко-католицький священик о.Петро. На  заході були присутні учні 7-10-х класів. Не так вже  просто втримати увагу сьогоднішніх активних учнів, особливо середньої ланки,  а ще й забезпечити абсолютну тишу протягом   півтори години. На таке здатна тільки ЛЮБОВ. Так, любов- цікава тема для молоді, тому і ніхто не зміг збагнути, як швидко пройшов час цього приємного спілкування. О.Петро разом із дітьми аналізував валентинки, які вони  власноруч підготували та подарували Богові. Усі учасники заходу були до глибини душі зворушені, коли на одному із перших сердечок учні зачитали прохання, звернене до Господа, про дарування здоров’я хворій на рак 4-х річній Аліночці Побережник.

Далі священик детально зупинився на аналізі 4-х видів любові , а саме : AGAPE, STORGE, PHILIA, EROS. На сам кінець усі присутні переглянули 15-ти хвилинний фільм про  жертвенну любов. Сльози співчуття блищали майже на усіх обличчях.

Любов довготерпить, любов милосердна, не заздрить, не величається, не надимається, не поводиться нечемно, не шукає тільки свого, не рветься до гніву, не думає лихого, не радіє з неправди, але тішиться правдою, усе зносить, вірить у все, сподівається всього, усе терпить!

ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПЕРЕСТАЄ! ( І Кор.13.4-8), ці слова зі Святого Письма були посіяні в  серця учнів нашої школи під час зустрічі з о. Петром.

Повідомила  педагог-організатор  Мадай С.Є.

Чотири виміри любові https://buchacheparchy.org.ua/ Super User