Екуменічна молитва відбулася в римо-католицькому костелі Матері Божої  Святого Розарію і Святого Станіслава  в м. Чорткові 23 січня 2013р.Б.на яку були запрошені представники всіх конфесій. Ініціатором спільної молитви  стала   Комісія у справах єдності між християнами Бучацької єпархії УГКЦ.   Вже  46 рік поспіль   триває такий тиждень молитви, цього року він є з 18 по 25 січня під гаслом: “Те, чого Господь від нас вимагає” (Михея 6,6-8).

Правлячий Архиєрей Бучацької єпархії Вл. Дмитро Григорак звернувся до учасників молитви  з духовним словом. Зокрема Владика заохочував присутніх: »Молитися щодня одну маленьку молитву за єдність християн у всьому світі. Згадати тих християн, не зважаючи на приналежність до конфесії, які терплять за Христову віру зараз в різних куточках землі. Ми покликані свідчити Христа, любов і прощення, щоб інші пізнали хто є Бог. Впізнали, що Бог є Любов і насильства в ньому немає. Тому, нехай ця наша молитва буде маленькою краплею в великому океані єдності».

У молитві також взяли участь представники Римо-Католицької Церкви та Української Православної Церкви - Київського Патріархату.

Більше про екуменічний тиждень можна дізнатися тут.

Екуменічна молитва у Бучацькій єпархії https://buchacheparchy.org.ua/ Super User