В ніч з 13 на 14 січня парафіяни УГКЦ Скали-Подільської та Лосяча зустріли Старий-Новий рік у величному селі Зарваниця, яке віками було для українського народу опорою християнської віри і джерелом життєдайної сили, оскільки, тут розташована чудотворна ікона Богоматері.

По дорозі до Зарваниці відвідали монастир оо.Василіян м.Бучача. Там ми були на Святій Літургії, сповідались, роздумували над народженням Ісуса, вдивляючись у монастирську шопку. Після Божественної Літургії місцевий ієромонах організував екскурсію по монастирі та завів нас до колегіуму священомуч. Йосафата, де навчаються хлопці з 8 по 11 класи.

Прибувши у Зарваницю, ми мали нагоду помолитись і занести свої прохання Богородиці біля чудотворної ікони. Також ми змогли побачити різні вертепи, навіть "живу" шопку, яка традиційно стоїть протягом зимових свят у відпустовому місці. Були присутні на Літургії, прослухавши повчальне слово духовного керманича Тернопільсько-Зборівської Митрополії, Кир Василія Семенюка. Опісля Служби Божої прочани побачили захоплюючі феєрверки і змогли зігрітись гарячим чаєм.

Ми щиро вдячні Богові за цей чудовий вечір, який організував для нас отець Василь Германюк, адже такі зимово-екзотичні відвідини святих місць приносять надзвичайно позитивні враження, які надовго залишаться у наших серцях.

Повідомила М. Бойко

Зимова проща до Зарваниці https://buchacheparchy.org.ua/ Super User