Засіяла на небі різдвяна зірка. Маленький Ісус уже багато літ благословить нашу землю, засвічує світло надії і любові. В кожній домівці збирається родина ,щоб з молитвами та колядками святкувати народження Сина Господнього. В кожнім серці панує мир і спокій, душа радіє за прожиті дні і відроджується, як паросток нового, незвіданого майбутнього. Світ пробуджується і радіє Різдвом Христовим та славить ім’я Ісуса. Природа своєю чистотою та чарівністю закликає до відновлення.

Це свято відображується у різдвяних колядках, вертепі. Радісно і весело пройшли різдвяні свята у нашому селі Козина. Адже саме у нас найдревніша дерев’яна церква, якій уже минуло 350 років, саме наша ріка Збруч розділила колись українців, а нині мирно несе свої води, як ріка єднання. Люди разом працюють, святкують і веселяться. Учасники нашого Різдвяного вертепу в день Різдва Христового відвідали с.Мартинківці Хмельницької області, де прославляли Христа і веселили людей своєю виставою. З яким завзяттям і наснагою готувалась наша громада до Різдвяного дійства. Участь прийняли як молодь так і діти села. Власноруч приготували костюми біблійних персонажів, вивчили колядки. І наші хмельницькі сусіди сприйняли цей візит, як величний різдвяний подарунок. Також всі учасники Вертепу взяли участь у Різдвяних вечорах в с.Красне, а також привітали своїх односельчан із світлим святом.

Давно так не святкувала наша громада і дарунки на Божий храм були щедрими, адже саме він зближує нас, дарує нам свою святість і віру. Саме в ньому молились наші предки, і в кожному його куточку залишилась маленька частинка людської душі. Без його історії не варті сьогоднішні дні, без цього намоленого місця не буде Господнього благословення. Добро торжествує, Україна колядує.

о.Олег Сарабун, Гримайлівський деканат

Добро торжествує, Україна колядує https://buchacheparchy.org.ua/ Super User