В с.Котівка і с. Теклівка  Копичинецького деканату 2 грудня 2012р.Б., напередодні свята Введення в Храм Пресвятої Богородиці, 35 дітей вступили в ряди членів Марійської дружини.

Перед прийняттям кандидатів до Марійського товариства, сестри Згромадження Пресвятої Родини, які працюють в катехитичній комісії Бучацької єпархії, провели  трьохденну духовну застанову. «Бути, як Марія», «Прагнути неба»,та «Завдання кожного в Марійській дружині» такі теми заторкнули монахині на спільних зустрічах з дітьми. Заняття проходили в Котівській загальноосвітній школі, де директор п. Іван Волощук, вчитель християнської етики п.Леся Худзік та педагогічний колектив доклали чимало зусиль, щоб діти мали змогу не тільки почути Боже слово, а й переглянути фільм «Фатіма», який пізніше обговорювали, вивчити нові пісні до Богородиці. В цій школі завжди привітно зустрічають отця пароха  Степана Котика, який систематично проводить зі школярами цікаві заняття.

В неділю парафіяни парафій Святого Володимира Великого в с. Теклівка та Різдва Івана Хрестителя в с. Котівка безмежно раділи і вдячно молилися, поручаючи членів Марійської дружини під особливу опіку Матері Божої.

Отець Степан під час проповіді сказав : «Наші парафії ,згідно слів недільного євангелія, теж встають зі сну, бо з’явилися діти ,які хочуть називати себе воїнами Марії ,членами Марійської дружини. Віримо, що через них ми будемо відкривати очі на нові,більш глибокі  речі, і віримо, що ці діти дадуть поштовх до нової генерації  наших парафіян ,дітей церкви . Сьогодні радіємо разом зі всім небом.  Ми віримо, що  Марійська дружина поповниться новими членами і це буде найбільший скарб,  з якого всі почерпнуть: і їхні родини, і  парафії,і вся наша церква».  Вітаючи нових членів, сестри монахині наголосили : «Дивлячись на вас ,дорогі діти, та ваше  велике прагнення належати до цього Марійського товариства,яке вже віддавна  родить не тільки богопосвячені душі, а й добрі християнські родини  ,починаєш розуміти, як багато в цьому світі Господь хоче зробити через чисті, невинні ваші дитячі серця. Ви є викликом  сучасному змодернізованому суспільству ,яке сьогодні так легко відкидає моральні християнські цінності. Члени Марійської Дружини - це конфронтація зла у світі і в серці кожного із нас. Ці юні воїни Христові потрібні Богородиці ,через їхні руки і серця  вона буде уприсутнюватися між нами і дарувати Христа . Ці діти сьогодні прихилили небо до землі».

Історія Марійської дружини як релігійної організації, починається у XVI столітті. У 1563 році молодий професор-єзуїт Іван Лєйніс організував гурток побожних учнів римської колегії. Вони поставили собі за мету, через особливу любов до Непорочної Діви Марії освятити свою молодість, провадячи життя в чесностах і науці. Свій гурток вони назвали «Дружина Пресвятої Діви Марії під покровом Благовіщення Пречистої Діви Марії». Учні, згуртовані в цій першій Марійській дружині, відзначалися надзвичайною побожністю і пильністю.

Діти, які прихилили небо до землі https://buchacheparchy.org.ua/ Super User