Густий вранішній туман не став на заваді вчителям курсу «Основи християнської етики» з Бучацького, Монастириського і Підгаєцького районів разом зібратися 3 листопада у приміщенні Бучацького колегіуму ім. св. Йосафата, щоб взяти участь у реколекціях на тему: «Не бійся, тільки вір», організованих  Комісією у справах освіти та виховання Бучацької єпархії УГКЦ.

У Василіянській обителі відчувалась надзвичайна легкість, одразу ж відлягли кудись далеко житейські проблеми, зай¬ві думки, турботи. Кожне слово о. Корнилія Яремака, ЧСВВ, головного редактора часопису «Місіонар», проникало в душу, змушувало задуматись, глибше пізнавати, розуміти Боже Слово, «чути Божу мову». Науки були дуже цікавими, глибокофілософськими, мудрими, збагаченими життєвим досвідом.

У реколекціях взяли участь голова Комісії у справах освіти та виховання Бучацької єпархії, директор Бучацького колегіуму ім. св. Йосафата о. Іриней Гумен, ЧСВВ, заступник голови єпархіальної Комісії у справах освіти та виховання п. Неля Думка. Сестри Христофора і Ореста розказали про вклад митрополита Андрея Шептицького у розвиток народної освіти. Усіх вразили щирі розповіді п. Сергія, п. Дани з Чорткова про їхній шлях до Бога, про спільноти при церкві Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії. Кожен учитель під час духовних зустрічей знайшов небесне світло, поживу для своєї душі, став на крок ближче до Всевишнього.

Закінчились реколекції Службою Божою і благословенням о. Корнилія.

Тепле осіннє сонечко ласкаво усміхалось цього дня усім, хто вирушав із Бучача додому. Учасники реколекцій, духовно оновлені, щасливі, наповнені Божою благодаттю, щиро вдячні організаторам, переконані, що стиглі зерна Божої науки щедро проростуть у серцях їхніх вихованців.

Ольга Фалат, учасниця реколекцій,
методист Монастириського райметодкабінету

Духовні зустрічі педагогів у Бучачі https://buchacheparchy.org.ua/ Super User