Східна Колегія (Collegium Orientale), яка знаходиться у м. Айхштетт (Баварія, Німеччина) є єдиним свого роду формаційним духовним закладом для семінаристів із різних східних церков. Тут навчаються студенти із східних католицьких і православних церков, переважна більшість яких представляють Українську Греко-Католицьку Церкву і Мукачівську греко-католицьку єпархію. Також тут проживають семінаристи із Словаччини, Угорщини, Румунії, Македонії, Литви, Грузії, Вірменії, Індії і США. Особливо цікавою є присутність семінаристів із Української Православної Церкви Московського Патріархату, Грузинської і Вірменської Православних Церков. Даною колегією опікується Айхштеттська римо-католицька єпархія на чолі із єпископом Ґреґором-Марією Ганке. Всі студенти мають можливість навчатися на богословському факультеті Католицького університету Айхштетт-Інгольштадт, який є єдиним католицьким університетом у німецькомовному світі.

Із Бучацької єпархії тут проживають і навчаються четверо семінаристів-випускників Івано-Франківської духовної семінарії і теологічної академії, а також Львівської духовної семінарії.

У неділю 21 жовтня до Східної Колегії завітав із візитом Преосвященний Владика Дмитро Григорак, ЧСВВ. Метою приїзду єпископа були дияконські свячення одного із студентів – Юрія Кулієвича, а також відвідини своїх колегіатів. Програма візиту Владики складалась із Божественної Літургії, урочистої трапези і зустрічі із своїми семінаристами.

Висловлюємо щиру вдячність Преосвященному Владиці Дмитру за пастирський візит і турботу про своїх семінаристів.

Володимир Грабик
студент Східної Колегії і
Католицького університету
Айхштетт-Інгольштадт

Візит Преосвященного Владики Дмитра до Східної Колегії м. Айхштетт https://buchacheparchy.org.ua/ Super User