Сонячний осінній день випромінював у людські серця святковість і піднесеність многолюдної громади парафіян церкви Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього УГКЦ м. Копичинці та гостей на храмовому празнику 27 вересня 2012 р.

Утреню, яка почалась об 11 годині, очолив ректор Тернопільської духовної семінарії ім. Патріарха Йосифа Сліпого о. Іван Римар, а під склепінням куполів та довкілля, мов орган, звучали хоральні молитви хору братів-семінаристів.

Продовжилось торжество приїздом Преосвященного владики Кир Дмитра Григорака, ЧСВВ, єпарха Бучацького. Діти привітали високого духовного гостя короваєм та змістовними віршами п. Ярослави Ксеняк. Настоятель храму о. д-р Руслан Корнят перед початком відправи вручив владиці хрест, яким єпископ поблагословив присутніх.

І радувалась душа у старенькій церковці, збудованій ще у 1630 році, навколо якої рясніли національні вишиванки, блузки і костюми серед молоді і дітей, яких було так багато!.. А це значить, що підростаюче покоління сприймає віру прадідів і батьків як свій священний обов’язок, бо Господь завжди простягає руку чутливим і світлим почуттям сердець.

На храмовому святі були присутні також священики Копичинецького деканату. З трепетними почуттями у парафіян і гостей освячено відновлений верхній ярус іконостасу (оригінал) та заново виготовлений нижній ярус, над яким ревно працювала родина Омеляна Фейла (з сином Олегом та внучкою Наталкою). Наприкінці відправи відбулось традиційне освячення води біля фігури Матері Божої.

Адміністратор храму отець-доктор Руслан Корнят подякував духовенству, жертводавцям та всім присутнім за участь у торжественній відправі та за одностайність у християнських обов’язках і чеснотах. Побажав усім миру, любові і віри!

Від імені парафіян складаємо подяку добродіям, жертводавцям, які взяли безпосередню участь у цій святій і величній справі.

Михайло Тарабій, громадський кореспондент

У НАЙДАВНІШІЙ ЦЕРКВІ КОПИЧИНЕЦЬКОГО ДЕКАНАТУ ОСВЯЧЕНО ІКОНОСТАС https://buchacheparchy.org.ua/ Super User