Синод УГКЦ під керівництвом Патріарха Святослава приділяє особливу увагу вихованню духовності в дітей за допомогою уроків християнської етики у школах і закликає до тісної співпраці освітян з Церквою. Отож у Борщівській ЗОШ №1 27 серпня з благословення Преосвященного владики Дмитра Григорака, ЧСВВ відбулася районна конференція вчителів християнської етики.

Захід розпочався з молитви. Участь у ньому взяли протосинкел Бучацької єпархії о. Володимир Заболотний, заступник голови єпархіальної Комісії у справах освіти та виховання Неля Думка, від Борщівської освіти – Любов Качура і парох храму Успіння Пресвятої Діви Марії о. Богдан Боднар.

У своєму виступі о. Володимир закликав усіх вчителів до плідної співпраці у справі виховання дітей на Божій основі: «Вчитель має особливе покликання щодо формування і виховання особистості, і за це покликання кожен має змагатися».

Отець Богдан звернув увагу присутніх на особливу роль вчителя у нашому народі: «Вчитель завжди був носієм рідного українського слова, світла правди і християнської любові. Біблійні засади, як і Боже благословення, завжди спонукали його жити і працювати для Божої слави як в особистому житті, так і суспільному». Також о. Богдан закликав усіх присутніх дбати про наповнення свого особистого життя Божими дарами, щонеділі і свята брати участь у Святій Літургії, приступати до Сповіді і Причастя. «Коли будемо практикуючими християнами, тоді краще працюватимемо у винограднику Христовому, будемо мати що дарувати дітям. А найкращий подарунок дитячому серцю – це привести їх до Ісуса», – наголосив о. Богдан.

У зверненні до вчителів християнської етики п. Неля закликала пам’ятати, що кожен з них працює для Христа. А п. Любов впевнена, що праця вчителів християнської етики буде примножувати рясні плоди віри, любові й поваги у кожній дитині.

Ольга Рачковська,
вчителька християнської етики
Борщівської ЗОШ №3

У БОРЩОВІ ВІДБУЛАСЯ КОНФЕРЕНЦІЯ ВЧИТЕЛІВ ХРИСТИЯНСЬКОЇ ЕТИКИ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User