У День Незалежності України, 24 серпня, у відпустовому місці Бучацької єпархії – с. Савелівка відбулася зустріч харизматичних спільнот та організацій, в якій взяли участь миряни з Івано-Франківська, Тернополя та Чорткова. Метою з’їзду була спільна молитва за добробут в Україні, за чесні та прозорі вибори, що відбудуться цього року. Така зустріч анонсувалася заздалегідь. Преосвященний владика Дмитро Григорак, ЧСВВ розповідав про неї під час Всеукраїнського з’їзду лідерів харизматичних спільнот та організацій, яка відбулася 11 липня ц. р. за участю Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава Шевчука.

Розпочалася зустріч Святою Літургією, яку очолив Єпарх Бучацький. З духовенства на з’їзді були присутні голова єпархіальної Комісії у справах євангелізації о. Григорій Канак та місцевий священик о. Богдан Винницький. Після Богослужіння відбулася конференція. Про Таїнство Хрещення у контексті Хрещення України-Русі та з нагоди Дня Незалежності розповів присутнім о. Григорій Канак. А Ольга Литвин з івано-франківської спільноти «Як Марія» виступила на тему: «Любов до Батьківщини».

Також у рамках з’їзду відбулася пісенна молитва прослави, яку провели члени чортківської спільноти Віри, Надії, Любові та їх матері Софії, яка діє при церкві Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці. Підсумував зустріч владика Дмитро.

Прес-служба Бучацької єпархії

У САВЕЛІВЦІ ПРЕДСТАВНИКИ «ВІДНОВИ У СВЯТОМУ ДУСІ» МОЛИЛИСЬ ЗА УКРАЇНУ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User