У ніч з 18 на 19 серпня в парафії УГКЦ Скали-Подільської відбулись нічні чування,  приурочені Року Святих Таїнств. Нічну молитву ініціював адміністратор церкви Успіння Пресвятої Богородиці о. Василь Германюк, залучивши семінариста Івано-Франківської теологічної академії бр. Івана Шуфлата, місцевих дяка і регента: Олесю Москавлюк та Ірину Івасєчко.

Чування були сплановані так, що у поєднанні з милозвучним співом, музичним супроводом та духовним словом люди переосмислювали своє земне життя й цілковито посвячували його Богові. Присутні шукали ключ до власної душі, молячись за зцілення й оздоровлення себе, своїх ближніх, навіть недругів. Прослава Христа в акафістовій молитві, вервичка та молебна хвала Богородиці, Ісусова молитва, науки про Святі Таїнства, Суплікація над Святими Дарами – це програма, яка заохотила вірян до Сповіді та Євхаристії на святковому Богослужінні з нагоди Преображення Господнього.

Після Святої Літургії на Спаса духовно оновлені парафіяни освятили овочі і фрукти. Проте віруючі, розуміючи, що таке любов і милосердя, подбали, аби освячені плоди отримали хворі з місцевого психоневрологічного будинку-інтернату та відпочивальники з дитячого оздоровчого комплексу «Збруч», в якому тоді відпочивали діти з Бережанської школи-інтернату.

Нехай Бог благословляє людей, які дбають одні за одних, які творять добро, які моляться за своїх ближніх, адже, творячи духовну спільноту, ми творимо моральне суспільство, яке здатне змінювати світ у кращий бік.

Повідомили з парафії Успіння Пресвятої Богородиці смт. Скала-Подільська

У СКАЛІ-ПОДІЛЬСЬКІЙ НА СПАСА ВИВЧАЛИ ПРО СВЯТІ ТАЇНСТВА І РОБИЛИ ДОБРІ СПРАВИ ДЛЯ БЛИЖНІХ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User