У четвер, 23 серпня, чортківчани відсвяткували День Державного Прапора України. В урочистостях взяло участь духовенство різних конфесій. Бучацьку єпархію УГКЦ представляли протосинкел о. Володимир Заболотний, декан міста Чорткова о. Андрій Мельник та інші священики, котрі служать у Катедральному соборі верховних апостолів Петра і Павла та працюють в єпархіальному управлінні.

Національне знамено традиційно вшанували очільники та держслужбовці Чортківської районної державної адміністрації, районної та міської рад, представники різноманітних установ та організацій міста, навчальних закладів, товариств і мистецьких колективів. Серед небайдужої громадськості особливо багато було молоді. День Прапора відзначили і члени різних молодіжних християнських спільнот, які функціонують у Чорткові.

Перед початком урочистостей на центральній площі міста, перед входом до приміщення Чортківської районної державної адміністрації, розгорнули великий прапор, який тримали юнаки і дівчата у вишиванках. Проте в руках містян майоріло чимало менших жовто-блакитних стягів.

Головним дійством на урочистостях було освячення прапорів чортківських установ та організацій, яке спільно здійснили душпастирі. Вперше в історії міста така ідея втілилась у життя завдяки курії Бучацької єпархії. Ці освячені прапори встановлять на приміщеннях установ та організацій з нагоди Дня Незалежності України.   

Свято Державного Прапора супроводжувалось мистецькою програмою: співом хорових колективів, ансамблів, національними танцями. Також до пам’ятників Тарасу Шевченку та командувачу УПА Петру Хамчуку («Бистрому») поклали квіти. Відбулися урочистості 23 серпня і біля Хреста у честь Хрещення Русі-України.

 Прес-служба Бучацької єпархії

НА ЧОРТКІВСЬКИХ БУДИНКАХ З’ЯВЛЯТЬСЯ ОСВЯЧЕНІ ЖОВТО-БЛАКИТНІ СТЯГИ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User