У Марійському духовному центрі в Зарваниці 11 серпня завершився християнський відпочинковий табір «Під покровом Богородиці». Протягом шести днів у ньому відпочивало 53 дітей молодшого віку, котрі мешкають на теренах Бучацької єпархії. Табір проводили сестри Пресвятої Родини з Чорткова разом зі священиками, на парафіях котрих монахині катехизують дітей.

Таборяни проживали в будинку отців Редемптористів і, завдяки атмосфері, яка була в цьому місці, почувалися ближче до Пресвятої Богородиці. Щоденна Свята Літургія, Сповідь і Причастя духовно зміцнювали дітей у вірі. Для учасників табору підготували цікаву і насичену програму. Важливу роль у ній відгравало щоденне вивчення Святих Таїнств нашої Церкви. У ранкову пору діти мали катехитичні зустрічі з аніматорами, котрі цікаво й доступно розкривали тему дня. Над цією темою юні миряни роздумували протягом кількох годин, а після обіду працювали в малих групах.

Учасники табору мали час і для християнських розваг: вивчали релігійні пісні, танцювали банси, грали у копаного м’яча та в інші ігри на повітрі. Цікавими були і забави англійською мовою.

Щодня діти мали унікальну можливість молитися біля чудотворної Зарваницької ікони Пресвятої Богородиці. Цікаву екскурсію зарваницькими храмами провів брат-семінарист. Відвідини святинь було справжнім відкриттям для дітей, адже дехто з них уперше приїхав до Зарваниці. Учасники табору отримали великі враження від купелі-джерела св. Анни. Відвідувати це місце стало навіть вечірньою традицією.

Веселою і водночас корисною для душі була зустріч біля ватри. Тут діти разом зі своїми наставниками розглядали Святі Таїнства. Вивчаючи про подружжя, таборяни досхочу насміялись, адже відтворили традиції українського весілля. Розглядаючи Таїнство Священства, кожна група зробила квіти з бісеру для Ісуса як першого священика, для Його матері – Марії, а також для свого священика і сестер-монахинь. До Таїнства Єлеопомазання діти відтворили пантоміму про оздоровлення зі Святого Письма.

Радість учасників табору розділив канцлер Бучацької єпархії і парох церкви Блаженних новомучеників м. Чорткова о. Олег Ольховецький. Священик грав на різних музичних інструментах, створював футбольні команди, але головне те, що отець служив Святу Літургію, сповідав. Учасників табору відвідав також о. Володимир Логуш, парох церкви св. Архистратига Михаїла і всіх сил безплотних м. Чорткова. А монахині зі Згромадження сестер Пресвятої Родини не тільки були аніматорами груп, а своєю присутністю та молитовною поставою творили атмосферу родинності, простоти і щирості. У таборі жертовно допомагали ще й батьки відпочивальників, котрі готували смачні обіди, сніданки, вечері. Отож у Зарваниці було весело, цікаво і затишно, справді, «під Покровом Пресвятої Богородиці».

с. Марія Кузь, ЗСПР, прес-служба Бучацької єпархії

СЕСТРИ ПРЕСВЯТОЇ РОДИНИ ПРОВЕЛИ ДИТЯЧИЙ ТАБІР У ЗАРВАНИЦІ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User