Протягом останніх трьох років у церкві Воздвиження чесного і животворящого Хреста Господнього м. Копичинці проводиться християнський табір для дітей. Цьогоріч «Веселі канікули з Богом» проходили з 6 по 10 серпня і були присвячені темі: «Святі Таїнства в нашому житті».

У таборуванні взяло участь понад 70 дітей. Упродовж п’яти днів учасники мали нагоду посповідатись, навчитись поваги і терпеливості, ближче познайомитись зі Святими Таїнствами через веселі ігри, конкурси та завдання. Діти були поділені на команди за віком. Кожна команда мала цікаву назву і девіз. Також таборяни навчились співати різноманітні пісні під гітару, забувши про щоденні турботи, виготовляли аплікації та плакати, малювали.

Отець-доктор Руслан Корнят проводив катехизацію в доступній для дітей формі. Йому допомагали катехит Наталія Васюта та аніматори: Наталя Шахтай, Юля Кос, Люба Новоставська, Христина Гадиняк, Богдан Думка та Андрій Поточняк. Саме вони ненав’язливо, але переконливо намагалися посіяти у юних серцях зернятка любові до Бога та ближнього. Щодня діти брали участь у Божественній Літургії, приймали  Пресвяте Тіло та Кров Господню, роздумували над Божим Словом і Святими Таїнствами, що зробило відпочинок справді повноцінним.

Дні, проведені у таборі, стали не лише часом відпочинку і розваг, а й періодом духовного росту, самовдосконалення, саморозвитку. У передостанній день табору, увечері, учасники зорганізували цікаві ігри на спритність, біблійну вікторину та розпалили ватру, біля якої було дуже цікаво і весело. На честь семи Святих Таїнств діти запустили у небо підписані сім великих куль різних кольорів. На таке дійство зійшлися дорослі й діти різних парафій міста. Тут усі відчули себе однією великою християнською родиною.

З нагоди завершення табору відбувся і концерт, який підготували діти з допомогою аніматорів. Завершальною частиною вечора став перегляд захоплюючого фільму. Кожен таборянин отримав цікаву пам’ятку та фото на згадку.

Щиросердечно дякуємо нашим спонсорам: Ірині Іванків, Богдану Новоставському, Ларисі Шастків, Світлані Схаб, Ярославу Лужному та Володимиру Повражеку, а також отцю-доктору Руслану Корняту та катехиту Наталії Васюті за організацію та проведення табору.

Аніматори: Юля Кос, Наталя Шахтай

НА ЧЕСТЬ СВЯТИХ ТАЇНСТВ У КОПИЧИНЦЯХ ЗАПУСТИЛИ В НЕБО СІМ КОЛЬОРОВИХ КУЛЬ – ТАК СВЯТКУВАЛИ ЗАВЕРШЕННЯ «ВЕСЕЛИ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User