Цьогоріч в УГКЦ підростаюче покоління насолоджується «Веселими канікулами з Богом». Діти парафії св. Миколая, що в с. Язлівець Бучацького деканату, з 7 по 11 липня також мали чудовий християнський відпочинок. «Канікули з Богом» провели монахині зі Згромадження сестер Пресвятої Родини, котрі працюють у Катехитичній комісії Бучацької єпархії.

У доступній ігровій формі дітям роз’яснювали головну тему християнських канікул: «Святі Таїнства в житті християнина», оскільки 2012 рік є Роком Святих Таїнств. На запрошення отця-пароха Зеновія Войтюка та сестер-монахинь юні миряни кожного дня брали участь у Святій Літургії, приступали до Сповіді і приймали Пресвяту Євхаристію. Отож діти переживали єдність із Христом у Таїнствах. Вражаючою була їхня молитва біля кивоту із символічним крижмом на руках: вони дякували Господу за дар Хрещення, за Божу ласку і просили зберегти їх душі чистими, як крижмо, протягом усього життя.

Незабутнє враження на дітей і їхніх батьків, котрі теж приходили на заняття, справили перегляд відеофільму, спільні сніданки, вивчення нових пісень, цікаві ігри, змагання, ватра, заняття в катехитичній школі, яка за старанням отця-пароха функціонує при парафії. Такі канікули є ще однією нагодою досвідчити люблячого Бога і дати дітям можливість бути в Його батьківських обіймах.

с. Марія Кузь, ЗСПР, прес-служба Бучацької єпархії

«ВЕСЕЛІ КАНІКУЛИ З БОГОМ» ПРОЙШЛИ У СЕЛІ ЯЗЛІВЕЦЬ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User