14-15 липня в Марійському духовному центрі «Зарваниця» у рамках Всеукраїнської та молодіжної прощі, присвяченої 120-й річниці від дня народження Патріарха Йосифа (Сліпого) і тематиці Святих Таїнств, було організовано Єдиний молодіжний простір УГКЦ. Цей простір, який організувала  Комісія УГКЦ у справах молоді, має на меті допомогти молодій людині ідентифікувати себе як християнина та змінювати світ через поширення християнських цінностей.

Єдиний молодіжний простір творили групи молоді з різних куточків України та з-за кордону, а також почесні гості – Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук), Архиєпископ Томас Едвард Галліксон, Апостольський нунцій в Україні, Високопреосвященний Еліас (Шакур), Архиєпископ Мелхітської Греко-Католицької Церкви, Преосвященний Антон (Коша), Єпископ-ординарій Кишинівської єпархії Республіки Молдова, і єпископи УГКЦ.

Оскільки всеукраїнська та молодіжна прощі були об’єднаними, то природно, що 14 липня, після прибуття до Марійського духовного центру, Блаженніший Святослав разом із високодостойними гостями, помолившись перед Зарваницькою чудотворною іконою Матері Божої, зустрівся з молоддю, – повідомляє Прес-служба Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

Глава УГКЦ дякував молодим людям за те, що потрудилися і прийшли пішки до Зарваниці, долаючи десятки кілометрів. Говорячи про ініціативу Комісії УГКЦ у справах молоді створити Єдиний молодіжний простір, Предстоятель УГКЦ сказав: «Я хочу бути присутній у тому просторі, навіть більше – хочу його разом з вами будувати... Ми є разом, хоч би де ми були. Бо якщо ми будемо християнами поодинці, то не вистоїмо в тому світі, який часто суперечить християнському життю та свідченню віри й науці Церкви».

До молоді звернувся також Владика Еліас (Шакур), який зазначив: «Я прийшов до вас зі Святої Землі. Я приношу вам свої вітання від ваших братів палестинців... Ви є Церква, ви є майбутнє Церкви, я прийшов, щоб навчитися будувати відносини між нашими Церквами, ми хочемо бути вашими братами і сестрами...»

Після зустрічі із церковними ієрархами молодь продовжила духовну програму в рамках творення Єдиного молодіжного простору та з нагоди 120-ї річниці від дня народження Патріарха Йосифа. Президент ФУКАСТ «Обнова» представила доповідь «Все обновити у Христі». Духовні пісні виконував молодіжний гурт «Глорія» із Бережан (Тернопільщина).

Ще один захід у рамках творення Єдиного молодіжного простору відбувся після походу зі свічками від парафіяльного храму до скульптурної композиції Зарваницької Матері Божої та Молебню до Пресвятої Богородиці. На Співочому полі управа Комісії УГКЦ у справах молоді організувала концертну програму.

Духовно-мистецький вечір презентували: Ірина Зіньковська, заслужена артистка України, Олександр Божик, срібний призер проекту «Україна має таланти», Ярослав Джус, один з переможців цього ж проекту, колектив бандуристів зі Львова «CherryBand», а також інші молодіжні колективи та виконавці. Зі словом привітання та заохочення єднатися для здійснення високих цілей до переповненої арени глядачів звернувся голова Патріаршої комісії у справах молоді о. Ростислав Пендюк.

Департамент інформації УГКЦ

«Я хочу бути присутній у тому Єдиному молодіжному просторі, навіть більше – хочу його разом із вами будувати. https://buchacheparchy.org.ua/ Super User