У с. Нирків, яке є популярною рекреаційною місциною на Тернопіллі, з 3 по 5 липня тривали реколекції для дружин священиків Бучацької єпархії. Науки для їмостей провів о. Йосафат Мощич, генеральний настоятель монастиря св. Андрія Первозваного.

Під час реколекцій дружини священиків роздумували над багатьма темами: «Як бути учнем Ісуса Христа?», «Божий план та Ісусова стратегія», «Ісусів метод навчання» та іншими. Це були глибокодуховні практичні науки з важливими порадами як для дружини священика, так і для справжньої християнки. Духовній атмосфері чудово сприяла мальовнича природа урочища Червоне.

Реколекції, відповідно, чергувались з молитовними практиками. Тут служили Святу Літургію, Молебень до Пресвятої Богородиці, була й молитва на вервиці. Їмості мали змогу посповідатись, порозмовляти з реколектантом. Ближчому знайомству сприяла запалена ввечері ватра, біля якої лунали релігійні пісні. Тут також була нагода перейнятися досвідом, відчути себе приналежною до спільноти помічниць наших священиків, переосмислити суть християнського покликання.

Фінальним акордом реколекцій став приїзд до Ниркова Преосвященного владики Дмитра Григорака, ЧСВВ, котрий уділив їмостям архиєрейське благословення.

Повідомила п. Ганна Стасюк, учасниця реколекцій

У НИРКОВІ ДРУЖИНИ СВЯЩЕНИКІВ БУЧАЦЬКОЇ ЄПАРХІЇ СЛУХАЛИ НАУКИ, ДІЛИЛИСЬ ДОСВІДОМ ТА ПАЛИЛИ ВАТРУ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User