У Бучацькій єпархії завершились духовно-відпочинкові табори для дітей та молоді, ініційовані єпархіальною Молодіжною комісією. У вівторок, 3 липня, таборяни ІІ-го заїзду, котрі весело проводили час у дитячому оздоровчому таборі «Ромашка» у с. Нирків, із неймовірно позитивними враженнями роз’їхались до своїх домівок.

З 27 червня по 3 липня у Ниркові, неподалік славнозвісного Червоноградського водоспаду, «канікули з Богом» мала молодь від 15 до 18 років з Чорткова, Копичинців, Хоросткова, Монастириської та інших куточків єпархії. Загалом, тут відпочивало 100 молодих осіб. З ними працювали священики, семінаристи Івано-Франківської духовної семінарії, котрі належать до Бучацької єпархії, аніматори з Чорткова. Зустрітись та поспілкуватися з молодими людьми вирішив Преосвященний владика Дмитро Григорак, ЧСВВ, котрий приїхав у табір у неділю, 1 липня. Спершу там був відслужений подячний Молебень, а відтак єпископ виголосив науку, в якій йшлося про святість, про те, що людина повинна прагнути святості. У приклад владика наводив святих українського народу

Утім, єпарх Бучацький мав також зустріч з головою Комісії у справах молоді Бучацької єпархії о. Ігорем Середою, котрий супроводжував дозвілля таборян. За сприяння і допомогу в організації відпочинку владика Дмитро подякував і директорці дитячого оздоровчого табору «Ромашка» п. Любові Олюхній, вручивши їй єпископську Грамоту й ікону св. Миколая Чудотворця.

Сама ж програма молодіжного табору була наповнена різноманітними заходами, не лише тілесним відпочинком, але й духовно-релігійним. Так, таборяни молились на Святих Літургіях, Молебнях, приступали до Святих Таїнств: Сповіді та Євхаристії, слухали науки на тему: «П’ять мов любові». Також для молоді проводили концерти з повчальними сценками і пантомімами. А от розважали таборян приїжджий цирк і приємна прохолода Червоноградського водоспаду.   

Голова Комісії у справах молоді Бучацької єпархії розповів, що цьогорічні табори були добре організовані і проведені на належному рівні. Відмінною можна охарактеризувати, каже о. Ігор, роботу аніматорів і семінаристів. Самі ж учасники табору були задоволені розмаїттям заходів і очікуватимуть таких християнських канікул наступного року.  

Прес-служба Бучацької єпархії

У БУЧАЦЬКІЙ ЄПАРХІЇ ПРОВЕЛИ ВСІ ЗАПЛАНОВАНІ ТАБОРИ ДЛЯ ДІТЕЙ І МОЛОДІ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User