У неділю Всіх святих українського народу, 1 липня, єпарх Бучацький – владика Дмитро Григорак, ЧСВВ освятив храм новоствореної парафії Трьох святителів: Василія Великого, Григорія Богослова й Івана Золотоустого у Заліщиках. Це вже третя греко-католицька парафія у місті.

Як повідомив декан Заліщицького деканату й водночас адміністратор парафії о. Ярослав Шмиглик, робота над зведенням дерев’яного храму тривала чотири місяці. Його споруджували з балок. Місце для церкви було обране не випадково, адже раніше на цій території, у 1995 р., встановили й освятили хрест.

Урочистості з нагоди освячення храму розпочалися стрічанням Преосвященного владики Дмитра, котрого сердечно вітали діти. Далі було освячено приміщення храму. Відтак розпочалася Свята Літургія, яку з єпископом служило більше 15-ти священиків Бучацької єпархії.

Після читання Євангелії владика Дмитро виголосив проповідь. У ній йшлося про біблійні блаженства і про подвиг численних святих українського народу.

Після відправи лунало традиційне «Многая літа!», а далі було вручення єпископських Грамот усім, хто в особливий спосіб спричинився до зведення церкви і формування парафії. Завершилось торжество водосвяттям та кропленням освяченою водою всіх присутніх.

Прес-служба Бучацької єпархії

У НЕДІЛЮ ВСІХ СВЯТИХ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ ВЛАДИКА ДМИТРО ОСВЯТИВ ЦЕРКВУ ТРЬОХ СВЯТИТЕЛІВ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User