Преосвященний владика Дмитро Григорак, ЧСВВ у неділю Всіх святих українського народу, 1 липня, здійснив у Чорткові Чин освячення і закладення каменя під будівництво храму Блаженних новомучеників. Храм має постати у мікрорайоні «Кадуб» біля  загальноосвітньої школи № 5.

На сьогодні сотня мирян парафії Блаженних новомучеників молиться у невеличкій каплиці, яка розташована обабіч будівництва нової церкви. Оскільки мікрорайон «Кадуб» густозаселений, потреба у більшому храмі досить велика. Тому нині і триває його зведення. Натомість, освячений камінь уже незабаром буде вмурований у фундамент. Єпарх Бучацький наголосив, що він є міцною, несхитною основою Церкви, яку неспроможні подолати пекельні сили.

Освячення каменя 1 липня співпало з перенесеним храмовим святом парафії. Це додало події урочистішого тону. З приводу торжества владика Дмитро очолив Божественну Святу Літургію. Під час проповіді архиєрей акцентував на темі любові, запросив мирян будувати свій храм не тільки фізичною працею і пожертвами, а ще й молитвою.  

Після відправи відбувся Чин освячення води. Згодом присутніх окропили свяченою водою.

У торжестві взяли участь священики з єпархіальної курії, працівники комісій Бучацької єпархії, представники Чортківської районної державної адміністрації. Загалом, тут зібралось близько двох сотень осіб.     

Прес-служба Бучацької єпархії

У ЧОРТКОВІ З’ЯВИТЬСЯ НОВИЙ ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКИЙ ХРАМ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User