У другій половині травня діти і молодь парафії Покрови Пресвятої Богородиці смт. Гусятин мали нагоду відпочили і духовно, і тілесно. Саме для них парафіяльний священик о. Петро Гудима зорганізував релігійно-туристичний похід. Отож юні парафіяни не тільки весело провели час, насолоджувались мальовничою природою та спілкувалися між собою, але й співали релігійні пісні, читали молитви та більше дізналися про роль Церкви у формуванні та розвитку молодої людини. Це було особливо актуально, оскільки незабаром діти будуть приймати перше Святе Причастя.

Розпочався похід від церкви, де юні туристи помолилися та отримали Боже благословення з рук о. Петра на щасливе проведення заходу. Маршрут проходив до Попівського саду, що знаходиться за декілька кілометрів від Гусятина. Погода видалася вдалою, і піший шлях був для дітей зовсім неважким.

Прийшовши до запланованого місця, хлопчики розпалювали багаття, поралися біля намету, а от дівчатка готували їжу та допомагали старшим збирати дрова.

Радісно і несподівано сприйняли діти появу о. Михайла, який, за розповіддю о. Петра, завжди оглядав свої володіння, що знаходяться на території Попівського саду. Отець Михайло повстав перед юними туристами у вигляді старенького дідуся, із паличкою та великим мішком подарунків, які вручив дітям після промовленої молитви чи виконаної релігійної пісні. Діти наввипередки підбігали та з натхненням і радістю промовляли відомі їм молитви. Подарунків вистарчило для всіх. Діти ще довго не відпускали незнайомого гостя та дякували о. Петру за можливість поспілкуватися із господарем Попівського саду. Далі вони брали участь в активних та інтелектуальних іграх, оглядали чарівну довколишню природу та багато спілкувалися.  

Додому всі поверталися задоволені та натхненні не тільки від побаченої природи, але й від зустрічі зі священиком Михайлом, від співання християнських пісень та розмов на релігійні теми.

У поході діти відчули, що таке відповідальність, співжиття у спільноті та дисциплінованість. Крім цього, у дітей значно розширилися можливості для спілкування. Дитячі серця нічого не пропустили повз себе та залишили в пам’яті тільки хороші враження.

Похід став невичерпним джерелом вражень, де дітей на кожному кроці чекали незвідана раніше природа, хороший настрій та повчальна інформація про життя святих. Також о. Петро запропонував провести екскурсію до святинь Львова. Звичайно, всі із захватом сприйняли цю пропозицію та із нетерпінням чекають на наступний захід, що приносить підростаючому поколінню так багато радості та задоволення. Учасники походу щиро дякували своєму священику за спільно проведений час.

Юлія Савчук, аніматор походу,
викладач Гусятинського коледжу
Тернопільського національного технічного університету ім. І. Пулюя

ДІТИ І МОЛОДЬ ГУСЯТИНА ВІДЧУЛИ НА ПРАКТИЦІ, ЩО ТАКЕ РЕЛІГІЙНИЙ ТУРИЗМ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User