Вихованці Заліщицького навчально-реабілітаційного центру приступили до Першої Святої Сповіді й урочистого Святого Причастя

Ісус сказав: «Пустіть дітей, і не бороніть їм приходити до Мене, – бо Царство Небесне належить таким» (Мт. 19, 14)

Пустіть дітей, нехай ідуть до Мене (Лк. 18, 16)

Ніяка наука і ніяка мудрість цього світу не замінять нам віри. Багато світлих умів, багато великих учених підтвердили, що щастя без віри в Господа Бога і без релігії ніхто не знайде.

Цьогоріч, у Році Святих Таїнств, 13 вихованців Заліщицького обласного багатопрофільного навчально-реабілітаційного центру 13 травня приступили до Першої Святої Сповіді й урочистого Святого Причастя у церкві Покрови Пресвятої Богородиці, що в Заліщиках. Діти були одягнені в українському національному строї. Готували їх до цього особливого свята с. Стефанія Коваленко, СНДМ, класна керівниця п. Н. Кравчук, вихователі: п. С. Підкова, п. Р. Борейко, п. Л. Боцюк.

У своєму привітанні до Ісуса діти звертались найніжнішими, найчарівнішими словами, запрошували Його прийти і назавжди оселитися у їхніх сердечках, промовляючи: «…бо моє серце – це Твій дім». Першопричасники безмежно раділи, що Ісус завітав до них, просили здоров’я для батьків, для всіх рідних і наставників, а також для всіх людей. Виконали пісні-рухавки, а свій виступ завершили словами:

А ми сьогодні щасливі діти,

З Христом з’єднала нас хвиля ця.

Ми обіцяємо Йому служити

І віддаємо свої серця.

З усіх куточків нашого Тернопілля приїхали батьки, хрещені, рідні, зібралась і наша шкільна родина. Місцевий парох о. Іван Сендзюк вручив діткам Пам’ятки про цю визначну подію в їхньому житті. Далі винуватці свята і гості продовжували радіти за солодким столом.

Наступного дня о. Іван Сендзюк зорганізував за церковні кошти екскурсійну поїздку до Зарваниці. Діти зі своїми наставниками ознайомились з цим мальовничим духовних місцем над Стрипою, побували на Богослужінні, прийняли Святе Причастя у Соборі Зарваницької Богоматері, з молитвою та роздумами пройшлися Хресною дорогою, відвідали монастир і дерев’яну церковцю отців Студитів, джерело св. Анни та інші місця. Кожен отримав благословення і був помазаний миром первомучеників.

З отриманим великим духовним багажем у серці всі щасливці повертались додому.

Сестра Стефанія від себе особисто подарувала всім натільні хрестики й образки.

Від імені дирекції, педагогічного та учнівського колективів нашого обласного багатопрофільного навчально-реабілітаційного центру щиро дякую о. Івану та с. Стефанії за такий дорогий, милий серцю дарунок – Зарваницю.

Стефанія Підкова, спеціаліст вищої категорії «Старший вихователь»
Заліщицького обласного багатопрофільного навчально-реабілітаційного центру

ІСУС ОСЕЛИВСЯ У НАШИХ СЕРЦЯХ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User