Надзвичайно насичена різноманітними духовними подіями була друга половина травня у Скалі-Подільській. Розпочалося все з урочистого привезення о. Романом Дутчаком на парафію Успіння Пресвятої Богородиці мощів св. Шарбеля, ліванського монаха-чудотворця, за посередництвом якого відбулося вже понад 20 тисяч чудесних оздоровлень. З 20 по 23 травня всі мешканці селища та сусідніх сіл Борщівщини мали можливість помолитися на Святій Літургії, знести до Бога свої прохання та подяки до святителя, приклонившись до святині, й отримати благословення місцевого священика о. Василя Германюка. Пізніше мощі були перевезені на парафію Воздвиження Чесного Хреста Господнього до с. Лосяч і до інших сусідніх парафій.

Також о. Василь виступив із повчальним словом у місцевому Будинку культури, на святі матері, яке зорганізувала завідуюча клубу п. Наталія Кульчицька. Слово було звернене до менших і старших дітей, щоб вони шанобливо ставились до своїх матерів, які роблять все, аби їхні діти мали добру долю. Ще в рамках тижня духовності о. Василь настановляв на останньому дзвонику дітей двох селищних шкіл і молився за вчителів.

Окрім цього, у Скалі-Подільській створено парафіяльну дитячу футбольну команду «Скеля», яка візьме участь у міжпарафіяльному футбольному турнірі за участі команд Борщова, сіл Гермаківка та Устя. Головна мета цих змагань – донести дітям і молоді розуміння того, що кожну справу слід робити з Богом. Усі хлопці мають чудову нагоду тренувати тіло у християнському дусі. Завдяки меценатам, гравцям було придбано форми, в яких вся команда взяла участь у недільному Богослужінні, отримала благословення і була окроплена свяченою водою на майбутні перемоги.

Ще однією вагомою духовною подією на парафії Успіння Пресвятої Богородиці було проведення занять з молодими подружніми парами, щоб скріпити їх сімейні стосунки. Адже дуже часто утворюються тріщини у молодих сім’ях, наступають різні  кризові моменти і важливо, щоб саме у таких ситуаціях сім’я перебувала під Божою опікою. Задля духовного зміцнення молодих сімей на Святій недільній Літургії парафіяни молилися за всі подружжя, за Божий провід,  а  після молитви відбувся похід на природу, де молоді особи мали чудову нагоду послухати духовні науки, різні розповіді з життя та спільно прославити Бога на відпочинку. Такі заходи для подружніх пар планують проводити на парафії і надалі.   

І ми вкотре хочемо щиро подякувати нашому парафіяльному адміністратору о. Василю Германюку, який, працюючи на славу Божу від акції до акції, не дає нам впасти духовно, а завжди прагне робити все можливе задля проростання добрих зерен, які сіє у наші серця.

Олеся Москавлюк, парафіянка храму
Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ

У ТРАВНІ В СКАЛІ-ПОДІЛЬСЬКІЙ МОЛИЛИСЬ ПЕРЕД МОЩАМИ СВ. ШАРБЕЛЯ, ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ МАТЕРІ, ПРАЦЮВАЛИ З ПОДРУЖНІМ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User