Єпарх Бучацький – владика Дмитро Григорак, ЧСВВ 17 травня зустрівся із семінаристами Бучацької єпархії, котрі навчаються на різних курсах Івано-Франківської духовної семінарії ім. св. свщмч. Йосафата. Зараз їх понад 50 осіб. Більшість цих студентів у майбутньому оберуть священичий стан і будуть служити на парафіях. Деякі випускники навчального закладу продовжать теологічні студії закордоном, зокрема у Римі. Отож про це та багато іншого владика Дмитро і куріальні священики Бучацької єпархії спілкувалися із семінаристами, слухали їхні пропозиції і побажання.

Особливо актуальною на зустрічі була тема «живої парафії», у якій роль священика є провідною. Оскільки зближається пора канікул та відпочинку, не обійшлося і без розмови про участь семінаристів у проведенні духовно-рекреаційних таборів для дітей і молоді, які щорічно організовують на єпархіальних теренах.

Бучацька єпархія нині активно співпрацює з екзархатами УГКЦ. Отож саме на східних теренах України семінаристи Бучацької єпархії відбуватимуть Богослужбову практику і робитимуть там свій внесок у розвиток нашої Церкви, йшлося на зустрічі. Насамкінець владика Дмитро побажав семінаристам бути жертовними і наслідувати у цьому патрона всіх священиків – блаженного Омеляна Ковча.

Прес-служба Бучацької єпархії 

ВЛАДИКА ДМИТРО ПОСПІЛКУВАВСЯ З МАЙБУТНІМИ СВЯЩЕНИКАМИ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User