У багатьох населених пунктах Бучацької єпархії 9 травня відбулися урочистості з нагоди Дня Перемоги. У них взяли участь священнослужителі та миряни УГКЦ, котрі спільно з усією громадськістю молились за упокій тих відчайдушних Героїв, котрі поклали свої життя на олтар свободи в обороні рідної землі та її народу. На цих урочистостях пролунали вітання і для ветеранів, котрі дочекались Української Незалежності і цьогорічного свята.

У Чорткові на центральному міському кладовищі також відбулися поминальна молитва та мітинг-реквієм. На заході були присутні місцеві ветерани та постраждалі від Другої світової війни, голови Чортківської райдержадміністрації, районної та міської рад, представники різних громадських закладів, студентська молодь, школярі, небайдужа громадськість. Поминальну відправу очолив протосинкел Бучацької єпархії о. Володимир Заболотний.

Присутні на урочистостях поклали до меморіалів Невідомого Солдата та Січових Стрільців вінки, квіти, запалили свічі і щиро дякували всім ветеранам за виборену свободу і безцінний внесок у формування української державності. 

Прес-служба Бучацької єпархії

У БУЧАЦЬКІЙ ЄПАРХІЇ ВШАНУВАЛИ ГЕРОЇВ УКРАЇНСЬКОЇ ПЕРЕМОГИ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User