У п’ятницю, 4 травня, у вічність відійшов відомий екзорцист, реколектант, лідер руху «Віднова у Святому Дусі» о. Руфус Перейра. Цього священика знали на кожному континенті за його чудесні зцілення і зворушливі проповіді, які докорінно змінювали людей. У духовному плані він був винятково сильною людиною, котра своєю щирою заступницькою молитвою допомогла тисячам утвердитись у Христовій вірі, вчила завжди виходити переможцем у боротьбі зі злом.

Бучацьку єпархію з о. Руфусом поєднувала тісна дружба, адже у Чорткові він проводив духовні науки як для мирян, так і для духовенства, спілкувався із людьми, давав поради, як подолати різноманітні проблеми. Своєю внутрішньою силою, поданою Згори, священик зцілив багатьох вірян від душевних і тілесних недуг. У пам’яті поколінь він назавжди залишиться як одухотворений пастир і людина зі світлою душею.

Єпарх Бучацький Дмитро Григорак, ЧСВВ, священики, богопосвячені особи та миряни Бучацької єпархії висловлюють усім родичам та близьким приятелям о. Руфуса глибокі співчуття з приводу його смерті.

Хай милосердний Творець упокоїть душу померлого в небесній оселі, де панують радість і щастя від споглядання лику Господнього.

Прес-служба Бучацької єпархії

Довідка

Отець Руфус Перейра – священик архиєпархії Бомбеї (нині Мумбаї) в Індії. Свою священичу освіту здобув в Урбаніанській колегії Конгрегації Поширення Віри (Ватикан, Рим). Захистив докторську дисертацію з біблійної теології на тему: «Бог є любов». Праця стала досить знаменною, оскільки на таку тематику була написана перша енцикліка Папи Бенедикта.

Отець Руфус був директором чотирьох найбільш відомих середніх шкіл архиєпископства Бомбеї, а також душпастирем чотирьох важливих парафій. Був звільнений від праці на парафії з 1976 по 2002 рр., щоб працювати в інтересах зміцнення Католицької харизматичної віднови. З 2002 по 2007 рр. він був священиком однієї з найбільших парафій у м. Мумбаї.

До Харизматичної віднови о. Руфус вступив у день П’ятидесятниці в неділю 1972 року і отримав благословення архиєпископа, кардинала Граціаса з 1976 року для повноцінного духовного керівництва Харизматичною відновою в єпархії, в Індії та в усьому світі. Особливу увагу приділяв реколекціям, особливо для священиків, реколекціям внутрішнього оздоровлення для мирян (з 1987 року), а також харизматичним інформаційно-просвітницьким програмам. Він добре відомий завдяки служінню визволення. Заснував Міжнародну асоціацію визволення (ІАD), яка здійснює програми в Європі та на інших континентах. Як член Міжнародної католицької харизматичної ради координує служіння зцілення у всьому світі і є віце-президентом Міжнародної асоціації екзорцистів. Про служіння зцілення та визволення повідомляв багатьом єпископським конференціям, організаціям, навчальним закладам. Згодом повернувся до парафіяльного душпастирювання в м. Мумбаї (у 2002 році). Хворі і пригноблені приїжджали з усіх кінців міста і всієї Індії, навіть із зарубіжних країн на сповідь, консультації та лікування молитвою. З червня 2007 року о. Руфус знову звільнився для служіння визволення. Золотий ювілей свого священства відзначив 22 грудня 2006 року.

ПОМЕР ЕКЗОРЦИСТ ЗІ СВІТОВИМ ІМ’ЯМ – ОТЕЦЬ РУФУС ПЕРЕЙРА https://buchacheparchy.org.ua/ Super User