Святий Єфрем Сирійський сказав: «Марія – це виноградна лоза, що в надприродній спосіб видала виноград як плід. Вона – джерело, з якого б’є жива вода для спраглих, і ті, які її п’ють, видають стократний плід». Досхочу напитись цієї духовної, благодатної води в особливий спосіб можна у травні, який присвячений Пресвятій Богородиці. Протягом цього місяця віряни зосереджені на образі Діви Марії, звертаються до Неї із найрізноманітнішими проблемами, величають Її словами щирих молитов, Богослужінь і пісень: «Поміч нам пошли, ласки нам подай у цей пречудний місяць, у цей предивний май...»

На початку травня о. Богдан Боднар і о. Володимир Рачковський розпочали на парафії Успіння Пресвятої Богородиці у Борщові травневу прославу Матері Божої. Крім традиційних Молебнів, тут відбулися і далі відбуваються невеличкі пісенно-мистецькі програми, підготовані молодіжними активістами. Віряни на маївці мають можливість послухати і роздуми священиків про Діву Марію.

Ідучи на Молебень, парафіяни різного віку несуть до фігурки Богоматері запашні квіти, а потім звертаються до Марії щирими подячними і прохальними молитвами. Матір Божа кличе найперше дбати про спасіння душ, а молитовне згромадження для спасіння душ відбувається через утворення спільноти любові. Отож єднаймось у молитві до Діви Марії, просімо в Неї допомоги і заступництва в різних потребах. 

Подав о. Володимир Рачковський

СПІВАМИ І ДУХОВНОЮ ЗАСТАНОВОЮ РОЗПОЧАЛИ У БОРЩОВІ МАРІЙСЬКИЙ ТРАВЕНЬ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User