У неділю, 6 травня, в церкві Покрови Пресвятої Богородиці м. Гусятина відбулись урочистості з нагоди Свята Матері. Малі парафіяни в українських одностроях під керівництвом їмості п. Оксани Гудими в особливий спосіб ушанували своїх, як виявилось, кількох матусь. Спершу в піснях і віршах діти звеличали Матір усіх матерів та усіх дітей – Пречисту Діву Марію, адже недарма найбільш квітучий місяць року – травень приурочений особливому набоженству до Богородиці. Потім юні гусятинці віддали честь і другій Матері – Церкві Святій, яка є уособленням Пресвятої Діви Марії, котра у своєму лоні виносила Христа. А в Божому храмі Ісус, живий і утаєний у Святих Дарах, постійно перебуває, щоб насичувати Божою ласкою і благодаттю всіх, хто до Нього прибігає.

Наші діти мають можливість щоденно брати участь у Службі Божій і духовних науках, відвідують катехитичну школу та належать до Марійської дружини. Кожної першої неділі місяця після Божественної Літургії вони отримують особливе благословення від священика о. Петра Гудими.

Дуже щиро і тепло, пісенно-поетично діточки також вітали матерів і бабусь. Отець Петро допоміг їм виконати пісні про найдорожчих людей, супроводжуючи дитячий виступ грою на баяні.

Свято було зворушливим. На очах парафіян бриніли сльози любові і вдячності.

Повідомила с. Мокрина, ІІІ ЧСВВ (м Гусятин)

ЮНІ ГУСЯТИНЦІ ВШАНУВАЛИ КІЛЬКОХ СВОЇХ МАТЕРІВ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User