Івано-Франківську минуло 350 років. З нагоди ювілею у місті відбулося чимало урочистостей і культурно-масових заходів, які тривали кілька днів. Вагома подія об’єднала у молитві мирян різних конфесій, котрі святкували історичну дату разом зі своїми Предстоятелями. Розділити радість мешканців Івано-Франківська прибув і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав. В архикатедральному соборі Воскресіння Господнього в Івано-Франківську 6 травня відбулася урочиста Архиєрейська Свята Літургія, на якій Предстоятель нашої Церкви виголосив проповідь. Блаженніший Святослав закликав бути носіями Божої сили і Божого слова, а ще – служити ближнім і перемагати зло. Разом із Главою УГКЦ служили архиєпископ і митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин, єпископи: Богдан Дзюрах, Микола Сімкайло, Василій Івасюк, Софрон Мудрий, ЧСВВ, Дмитро Григорак, ЧСВВ.

В архикатедрі молитва зібрала багато мирян, богопосвячених осіб, представників різних рівнів влади, дипломатів. Після відправи Блаженніший Святослав вручив окремим особам грамоти та нагороди за особливий внесок у розвиток та функціонування УГКЦ і будівництво Патріаршого собору в Києві.

Фінальним акордом урочистостей з нагоди дня міста була прес-конференція Предстоятеля УГКЦ. На ній Блаженніший Святослав розповів про мету своїх закордонних візитів, прокоментував актуальні політичні питання, проблеми гендерної політики та пояснив, як прямувати до єдності українських Церков.

Прес-служба Бучацької єпархії 

Світлини: Прес-служба Івано-Франківської архиєпархії

ВЛАДИКА ДМИТРО ТЕЖ СВЯТКУВАВ 350-ЛІТТЯ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА https://buchacheparchy.org.ua/ Super User