У Чорткові 26 квітня біля монументу на спогад про Чорнобильську катастрофу відбувся реквієм-мітинг, присвячений 26-ій річниці від дня аварії на ЧАЕС. У заході взяли участь священнослужителі різних конфесій, представники районної та міської влади, громадські організації, шкільна і студентська молодь та всі небайдужі до цієї трагічної сторінки нашої історії.

На початку реквієму-мітингу відбулася панахида за всіх, хто загинув від нищівного атому. Бучацьку єпархію на молитовному поминанні представляли протосинкел о. Володимир Заболотний та священики, котрі працюють у Єпархіальному управлінні. З вуст душпастирів прозвучало, що всі повинні єднатись у молитві за постраждалих від аварії.

Відлуння Чорнобильської трагедії досі чутне в українському суспільстві. Багато наших співгромадян згадують той жахливий квітень 1986 р., коли у мальовничому поліському місті над Прип’яттю сталось непоправне лихо: радіація окупувала землі України та сусідніх країн. Нині серед нас живуть не лише пересічні жертви цього трагічного випадку, а й ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС. Особливо їх багато у Чорткові. Проте нині чорнобильці змушені виборювати своє законне право на соціальне державне забезпечення і сподіваються, що українська влада прислухається до їхніх вимог. Такі надії висловила на заході і голова Чортківської районної громадської організації «Чорнобиль та інваліди Чорнобиля» Світлана Грицай. Жінка також побажала всім, котрих торкнулось чорнобильське лихо, міцного здоров’я і багато років життя.   

Присутні на реквіємі поклали перед монументом квіти і вшанували загиблих хвилиною мовчання.

Прес-служба Бучацької єпархії

ЧОРТКІВЧАНИ МОЛИЛИСЬ ЗА ЖЕРТВ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User