У Світлий вівторок, 17 квітня, Преосвященний владика Дмитро Григорак, ЧСВВ з пастирським візитом відвідав парафію Перенесення мощів св. Миколая с. Іване-Золоте Заліщицького деканату.

Парафіяльний храм історичним корінням сягає 1893 р. У 90-ті роки минулого століття парафію відвідували архиєреї: владика Павло Василик та владика Михаїл Сабрига. Єпарха Бучацького – владику Дмитра на цьогорічну духовну зустріч запросив адміністратор парафії о. Степан Барновський. Проте владика Дмитро вже не вперше ступив на землю цього села, яке розташоване у зоні Дністровського каньйону. Цей каньйон є візитівкою Тернопілля, а своєю винятковою красою манить тисячі туристів з усього світу. Владика Дмитро – також серед любителів цього неймовірного явища природи, створеного Всевишнім.

Хлібом-сіллю єпископа гостинно зустрічали юні парафіяни у вишиванках, всі інші вітали свого єпархіального пастиря щирим поглядом, з молитвою на вустах, зі сльозою на обличчі. Згодом архиєрей очолив Святу Літургію, а у своїй проповіді зосередив увагу на веселому Пасхальному часі, який зараз переживаємо.

Після відправи владика щиросердечно привітав усіх присутніх з Великоднем, а в рамках свого візиту відвідав мальовничі місця Іване-Золотого та поспілкувався з місцевими мешканцями.

Прес-служба Бучацької єпархії

ВЛАДИКА ДМИТРО ВІДВІДАВ ЦЕРКВУ НАД ДНІСТРОВСЬКИМ КАНЬЙОНОМ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User