У мальовничому закутку Бучацької єпархії, над берегами Дністра, у селі Вістря Коропецького деканату 16 квітня відбулася важлива подія. У храмі Воскресіння Господнього освятили іконостас та престол. Отож у Вістрі цьогорічний Великдень був подвійним святом, адже освячення іконостасу та престолу припало на Світлий понеділок.

На свято прибув єпарх Бучацький – владика Дмитро Григорак, ЧСВВ, котрого палко вітали натхненними словами та національним убранням юні парафіяни та отець-парох Антін Федоляк. У співслужінні зі священиками єпископ спершу освятив іконостас, відтак престол, а далі очолив Святу Літургію. Після прочитання Святого Євангелія владика Дмитро виголосив проповідь, у якій закликав зосередитись на християнській радості у світлий час Пасхи.

Після Богослужіння єпископ нагородив о. Антіна Золотим Хрестом за внесок у розвиток УГКЦ, а також вручив грамоти митцям, які створили іконостас та престол. Автором іконостасу є художник Володимир Василик, родом з Коропця. А от престол змайстрував Роман Куриляк. Владика Дмитро разом зі священиками ще освятив воду та щедро окропив нею всіх вірян з нагоди Обливаного понеділка. 

На святі серед численних мирян була присутня с. Надія Голейко зі Згромадження сестер Непорочного Серця Марії Фатімської, донька о. Петра Голейка, котрий у минулому трудився на місцевій парафії. Монахиня розповіла присутнім про свого батька, про його пастирське служіння, презентувала книгу про нього.

В історії церкви Воскресіння Господнього с. Вістря були не лише світлі сторінки, а й трагічні. Так, храм зазнав руйнації у воєнні часи. Проте у 90-ті роки був відбудований з руїн. Адміністратор парафії о. Антін Федоляк висловлює сподівання, що з Божою допомогою і завдяки великодушності людей після іконостасу та престолу в їхньому храмі буде багато і нових образів, які допомагатимуть вірянам зосередитись у молитві. 

Прес-служба Бучацької єпархії 

ХРАМ СЕЛА ВІСТРЯ ВІДТЕПЕР МАЄ НОВИЙ ІКОНОСТАС ТА ПРЕСТОЛ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User