П’ятниця 30 березня… З усього міста Хоросткова, з усіх вулиць і помешкань йдуть і йдуть віряни всіх конфесій: греко-католики, православні і римо-католики. Тут є і діти, і молодь, дорослі і літні люди, бо в цю мить кожен присутній може долучитися до несення символічного хреста, зробленого напередодні мирянами.

Від священиків різних конфесій нашого міста, які зустрілись у любові, привітались, розходились благовісні хвилі чеснот на всіх мирян. І не в одної людини в очах забриніла сльоза, сльоза миру, сльоза благодаті через любов.

Напередодні священики обговорили шлях, яким має рухатися Хресний хід, біля яких хрестів, фігур і каплиць нашого міста будуть відправлятися стації Хресної дороги.

Після короткої вступної науки та відправлення першої стації хрест на свої рамена взяли священики. А далі його несли представники міської влади, лікарі, вчителі шкіл, викладачі ліцею, Вівтарне братство, діти, молодь і миряни. Закінчилась Хресна дорога в центрі міста, біля хреста, науками священиків. Озвучення Хресної дороги також було дуже добре продумане і підготовлене, так  що  молитви, спів і науки чули всі присутні.

Ця Хресна дорога стала доброю нагодою для роздумів над своїм життям, над вчинками, гріхами кожного мирянина; була і доброю нагодою подарувати теплий погляд чи навіть усмішку любові сестрі чи брату во Христі з іншої конфесії.

Зичу всім миру, спокою душевного, злагоди і великої любові. Хай Бог у вашому житті буде понад усе.

Повідомила Оксана Сусла,
голова мирянського руху
церкви Положення Чесної Ризи Пресвятої Богородиці УГКЦ (м. Хоростків)

ХРЕСНА ХОДА У ХОРОСТКОВІ – ЯК ЗНАК ЄДНОСТІ І МИРУ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User