З 24 на 25 березня у церкві Положення Чесної Ризи Пресвятої Богородиці м. Хоросткова відбулися нічні чування. «Учителю добрий, що маю робити?» – саме така тема привернула неабияку увагу молоді, котра, на щастя, все ще шукає поради у Господа. Організатором нічних чувань була молодіжно-християнська спільнота «Еммануїл», провідником якої є о. Петро Панасюк.

Взявши до уваги усі настанови та поради о. Петра, юнаки та дівчата зуміли ретельно все підготувати. Зміст програми був настільки насичений, цікавий та повчальний, що майже ніхто й не помітив, як надворі почало світати.

Викладена алея зі свічок стала дороговказом, як позбавитись від гріха. Майстерно виконана пантоміма, релігійні пісні, «Ісусова молитва» – усе це підвело нас до найголовнішої частини – Святої Літургії , яка розпочалася о 24 годині.

На чуваннях було дуже приємно бачити велику кількість парафіян, а особливо молодь. Люди з вірою приступили до Святої Сповіді та прийняли Святе Причастя. Після невеличкої перерви, не зважаючи на пізній нічний час, усіх знову зібрав цікавий фільм «Кароль Войтила – Людина, яка стала Папою». Враженнями від побаченого глядачі  діляться і до сьогодні.

У теперішній непростий час молоде покоління, яке володіє, напевно, набагато більше усіма технічними засобами, аніж старше, все ж таки плекає в своєму серці любов до Бога, до молитви, до свого ближнього.

Тож, дорога молоде, об’єднуйся у християнські спільноти, живи в радості, живи з Богом, примножуй добро!

Стефанія Мадай, педагог-організатор «НВК ЗОШ І-ІІІ ст. № 1-гімназія»
м. Хоросткова 

У ХОРОСТКОВІ ВІДБУЛИСЯ НІЧНІ ЧУВАННЯ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User