У кількох містах Бучацької єпархії відбулися імпровізовані Хресні дороги, в яких масово взяли участь практикуючі християни. У суботу, 31 березня, така Хресна хода відбулася у Копичинцях. У загальноміському духовному заході взяв участь Преосвященний владика Дмитро Григорак, ЧСВВ.

У Копичинцях Хресна хода, як і в попередні роки, була міжконфесійною, а тому зібрала священиків та мирян традиційних християнських громад. Її учасниками стали люди різного віку, соціального стану та професій: представники влади, громадських установ, організацій, спільнот, молодь, діти.

Розпочалось дійство на парафії св. Миколая. Владика Дмитро відкрив Хресну дорогу благословенням її учасників. Відтак колона рушила містом, зупиняючись біля різних сакральних об’єктів. Під час ходи учасники молитовно роздумували над Христовими стражданнями. У цьому їм допомагали і страсні пісні. Завершилась хода в церкві Воздвиження Чесного Хреста Господнього. А фінальним акордом дійства була проповідь владики, в якій він акцентував увагу на темі екуменізму.

Прес-служба Бучацької єпархії

ХРЕСНА ХОДА У КОПИЧИНЦЯХ БУЛА ЕКУМЕНІЧНОЮ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User