У місті Острозі Рівненської області 29-30 березня 2012 р. Національний університет «Острозька академія» за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України і Українського біблійного товариства провів V Всеукраїнську олімпіаду «Юні знавці Біблії». Зі Скали-Подільської до участі в ній була запрошена учениця 9 класу місцевої школи та мирянка греко-католицької парафії Ольга Фігуш. Загалом, на олімпіаду прибуло більше сотні дітей з різних куточків України.

Заздалегідь до конкурсних випробувань учні старших класів, які пройшли перший відбірковий етап олімпіади, мали підготувати соціальний проект допомоги дітям-сиротам, а от представили його членам журі вже в Острозі. Також конкурсанти виконали письмовий тест на знання Святого Письма і взяли участь у дебатах на тему: «Християнські моральні цінності – запорука доброчесного життя. Чи є їм альтернатива у ХХІ столітті?»

Розпочалась олімпіада святковим молебнем у храмі Острозької академії. Приємною несподіванкою стало те, що Ольга Фігуш була нагороджена грамотою «За найкраще знання Святого Письма».

Участь школярки у Всеукраїнській олімпіаді «Юні знавці Біблії» є водночас визнанням і високою оцінкою щоденної праці вчителя християнської етики Ірини Куньки та священика греко-католицької церкви смт. Скала-Подільська о. Василя Германюка.

Поїздка учениці на олімпіаду стала можливою завдяки підтримці голови Скала-Подільської селищної ради. Також фінансову лепту внесли вчителька християнської етики Ірина Кунька та о. Василь Германюк, адміністратор греко-католицької парафії. Подяка теж і педагогічному колективу, духовенству та учням колегіуму св. Йосафата, що при монастирі отців Василіян у Бучачі, за плідну співпрацю та комплексне сприяння у поїздці на олімпіаду. До слова, троє вихованців цього навчального закладу також взяли участь в олімпіаді та отримали грамоти за хороше знання Божого Слова.  

Ольга від душі вдячна організаторам за те, що змогла відчути себе причетною до святої віри, показала свої знання і побачила багато цікавого.

Повідомила Наталія Фігуш, мама учасниці олімпіади

ЗА НАЙКРАЩЕ ЗНАННЯ СВЯТОГО ПИСЬМА НАГОРОДЖЕНА ЮНА МЕШКАНКА СКАЛИ-ПОДІЛЬСЬКОЇ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User