У період Великого посту Хресні ходи в українських селах і містах стали традиційними. У них масово беруть участь віряни різних конфесій, котрі бажають споріднитись у Христі і думкою відчути Його страждання, також помолитись у різних намірах і задуматись над власним духовним життям.

У Чорткові цього року Хресна хода відбулася 25 березня, у 4-ту неділю Великого посту. Її очолили митрополит і архиєпископ Тернопільсько-Зборівської митрополії УГКЦ Василій Семенюк та єпарх Бучацький владика Дмитро Григорак, ЧСВВ. Взяли участь у молитовному заході більше 20-ти священиків різних конфесій, богопосвячені особи, представники влади, релігійних та світських громадських організацій, інтелігенція, студентство та велика кількість мирян. Співом Хресну дорогу супроводжували студенти Чортківської дяківсько-катехитичної академії ім. свщмч. Г. Хомишина. Серед учасників дійства особливо багато було молоді, дітей і сімей з немовлятами.

Розпочалася Хресна хода від церкви Вознесіння Господнього. Від стації до стації великий дерев’яний хрест несли різні групи людей: парафіяни окремих конфесій, молодь, представники влади та інші. Хресна хода пройшла всіма 14-ма стаціями Ісусових страждань, а послужили ними храми Чорткова та меморіальні знаки.

Кінцевим моментом Хресної ходи стали відвідини катедрального собору верховних апостолів Петра і Павла. У катедрі митрополит Василій виголосив зворушливу, емоційну проповідь, у якій закликав віруючих якнайбільше молитись за своїх рідних, за співгромадян, прощати одні одним, позбавлятись від гріхів. Далі до присутніх звернувся владика Дмитро, котрий подякував усім, котрі спричинилися до проведення духовного заходу та долучилися до дійства.

Прес-служба Бучацької єпархії

У ЧОРТКОВІ ХРЕСНА ХОДА БУЛА НАЙМАСОВІШОЮ ЗА ОСТАННІ РОКИ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User