Преосвященний владика Дмитро Григорак, ЧСВВ, єпарх Бучацький, 16 березня відслужив Святу Літургію у м. Барі в Італії, на гробі де знаходяться мощі св. Миколая Чудотворця, архиєпископа Мір Лікійських.

Відвідав владика Дмитро і духовний центр у Сан-Джованні-Ротондо. Тут жив і трудився великий святий – отець Піо, мощі якого зараз знаходяться у цій місцевості.

Наступного дня, 17 березня, делегація Бучацької єпархії відвідала містечко Авеліно, де функціонує греко-католицька парафія. Її обслуговує священик з Бучацької єпархії о. Роман Кривий. Тут владика Дмитро очолив Святу Літургію. Крім цього, єпископ зустрівся із правлячим архиєреєм Авеліно Франческом Маріно та генеральним вікарієм о. доном Серджіо Мелілло поспілкувалися про можливості співпраці обох єпархій. Відвідав Преосвященний Дмитро і монастир отців Бенедиктинців на горі Монте Верджіне.

18 березня, у Хрестопоклонну неділю, єпарх Бучацький перебував у архиєпархії Капуа, з якою Бучацька єпархія має добрі партнерські відносини. Тут відбулася зустріч з генеральним вікарієм єпархії Капуа о. монсеньйором Пієтро Піччірілло та місцевим католицьким парохом о. доном Джованні Бранко, під час якої було обговорено питання подальшої співпраці між єпархіями та втілення різних духовних проектів. В архиєпархії Капуа вже кілька років функціонують три наші громади, які обслуговують священики з Бучацької єпархії та допомагають їм сестри Згромадження Сестер Мироносиць. В даний час громади обслуговує священик з Бучацької єпархії о. Роман Бриндзей.

У місті Капуа владика відвідав монастир сестер Мироносиць та греко-католицьку громаду де відслужив Святу Літургію і благословив вірян. Протосинкел о. Володимир Заболотний відслужив святі Літургії для наших вірних в містечках Кастель Вольтурно і Санта Марія Капуа Веттере.

Ввечері відбулася дружня зустріч з українцями греко-католиками, які є в Капуа. Наші вірні дякували за опіку над ними, яку здійснюють наші священики і сестри-монахині.

Прес-служба Бучацької єпархії

ВЛАДИКА ДМИТРО ВІДВІДАВ ІТАЛІЙСЬКІ МІСТА: БАРІ, АВЕЛЛІНО ТА КАПУА З ПАСТИРСЬКО-ПАЛОМНИЦЬКОЮ МЕТОЮ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User