У місті Хоросткові 12 березня 2012 р. відбулися урочистості з нагоди 198-ї річниці від дня народження великого сина українського народу, поета, художника Тараса Шевченка. У заході взяли участь місцева влада, духовенство та громадськість міста.

Урочисте зібрання відкрила міський голова Хоросткова Ганна Олійник. У своєму виступі вона акцентувала увагу на особливому місці Великого Кобзаря в душі українського народу.

Головним моментом урочистостей стала панахида, відслужена священиками трьох релігійних конфесій міста: УГКЦ, УПЦ КП та римо-католицької Церкви.

За дорученням місцевих ієреїв зі словом до присутніх звернувся о. Петро Панасюк. У своєму виступі священик звернув особливу увагу на необхідність дотримуватись усіх християнських чеснот і тих заповітів, які залишив українцям Тарас Шевченко. Лише за цієї умови українці зуміють посісти гідне місце у великій сім’ї європейських народів.

Після завершення урочистостей люди розходились від пам’ятника Тарасу Шевченку до власних домівок, і на їхніх обличчях читалось глибоке розуміння того, що наступив час не «розкидати каміння», а «збирати» його в ім’я розбудови власного дому, ім’я якому – Україна.

Повідомив Михайло Музика,
директор ЗОШ №2 м. Хоросткова

ХОРОСТКІВ ВІДЗНАЧИВ УРОДИНИ ШЕВЧЕНКА ЕКУМЕНІЧНОЮ МОЛИТВОЮ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User