Марійська дружина Бучацької єпархії як своєрідна церковна спільнота 10 березня 2012 р. збільшилась ще на 22 члени. До неї урочисто вступили та, відповідно, прийняли обов’язки юні парафіяни с. Пишківці Бучацького деканату. Місцевий парох о. Володимир Гнилиця, як добрий пастир, увесь рік готував дітей до цього важливого кроку. Священик і діти спільно вивчали статут, мету і завдання  організації, обговорювали і планували свою діяльність на майбутнє. І, нарешті, під час великопісних реколекцій, які провадив гість парафії о. Іван Гнилиця, дітки стали повноправними членами Марійської дружини.

Представники Комісії у справах катехизації Бучацької єпархії провели з дітьми духовну застанову. «Ваше свідоме рішення стати членом Марійської дружини має нести у родину, парафію, школу Христове світло. Саме Марійська дружина на парафії каже гріхові «ні». Це є та організація, яка формує праведних матерів і батьків, яка плекає покликання до богопосвяченого життя. Поповнивши лави Марійської дружини, ви вже належите не собі, а Божій Матері, яка допомагає нам кожного дня казати Господу «так» і втілювати Божі  плани в життя», – наголосили монахині згромадження сестер Пресвятої Родини. Марійська дружина, пояснили сестри, – це не тільки майбутнє Церкви, це вже теперішнє, яке має право на життя і дальший розвиток, а  всі навколо повинні їй у цьому допомагати.

У приміщенні Бучацького монастиря отців Василіян 10 березня відбулися також реколекції для катехитів, котрі працюють у Бучацькому деканаті. Їх провів о. Йосафат Вороцянка, ЧСВВ. Під час посту такі реколекційні науки проходитимуть у кожному деканаті Бучацької єпархії для духовного збагачення та зросту катехитів.

Повідомила с. Марія Кузь, ЗСПР, прес-служба Бучацької єпархії

ЧЛЕНІВ МАРІЙСЬКОЇ ДРУЖИНИ ПОБІЛЬШАЛО https://buchacheparchy.org.ua/ Super User