У Чорткові 25 лютого відбулася чергова зустріч катехитів Бучацької єпархії. На прохання с. Єремії Кузик, ЗСПР, яка скликала мирян для обговорення катехитичної діяльності у школах та церквах єпархії, духовним провідником зустрічі був о. Герман Ничак, ЧСВВ, який виголосив дві духовні науки для присутніх.

У першій науці йшлося про роль Святого Духа в житті християн та про їх покликання до щоденного свідчення віри завдяки благодаті, яку ми отримали з Тайною Миропомазання. Тут наголошувалося про те, що всі християни отримали від Святого Духа дар відважно свідчити віру в різних обставинах життя, яке ставить перед християнами багато викликів.

У другій науці говорилося про приналежність до Церкви Христової та привілеї і обов’язки, які випливають з цієї приналежності. Йшлося, зокрема, про те, що Церква – не тільки ієрархічна структура, де діють єпископи, священики, монахи, монахині, але і всі охрещені миряни, котрі також своїм служінням творять цю Церкву.  

Після кожної науки були запитання щодо теми та їх обговорення.

Повідомив о. Герман Ничак, ЧСВВ

КАТЕХИТИ БУЧАЦЬКОЇ ЄПАРХІЇ СЛУХАЛИ НАУКИ ПРО СВЯТОГО ДУХА ТА ПРО ІНСТИТУТ ЦЕРКВИ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User