У ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Горішня Вигнанка Чортківського р-ну 24 лютого відбулася зустріч учнів та вчителів з о. Германом Ничаком, ЧСВВ. Організатором зустрічі була завуч цієї школи п. Галина Чайковська-Кінь. У заході взяли активну участь учениці 10 класу: Тетяна Вусата, Катерина Кінь, Анастасія Маринюк та вчителька основ християнської етики п. Марія Стухляк.

У вступному слові, яке промовила п. Галина, йшлося про покликання та про духовну роль священика у житті мирян як духовного опікуна їхніх душ та наставника, який проповідує Євангеліє.

Після вступних промов о. Герман виголосив слово про покликання до богопосвяченого стану, про роль ченців і черниць у суспільстві та Церкві Христовій, пояснив різницю між звичайною професією та духовним покликанням. Думку ієромонаха продовжила віршем Л. Костенко «Нам земне не судилось» вчителька української мови та літератури п. Наталія Скрипник. Цей вірш присвячений людям, які цілковито віддали себе Всевишньому. Про покликання кожної людини до життя розповіла віршем «Ти є людина» і п. Марія Стухляк.

Між виступами учениць пролунали пісні про духовне покликання, а на завершення зустрічі о. Герман нагадав про початок Великого посту та розповів про його появу в Церкві Христовій від перших віків християнства. Тут було наголошено, що істинний піст – духовний, тобто він є зціленням від гріха і всього, що веде до нього, а утримування від м’яса та визначених страв є допоміжним і вказує на потребу людини відмовитися, передусім, від гріха і поганих звичок, що є ціннішим у Божих очах, ніж відмова від м’ясних страв.

Початок посту – це примирення з ближніми, прощення образ і перепрошення один одного. Саме такий піст є милим Богові, і той, хто постить, може втішатися радістю Христового Воскресіння після завершення його сорока днів.

Повідомили о. Герман Ничак, ЧСВВ та Катерина Кінь, учениця 10 класу

ШКОЛЯРІ ГОРІШНЬОЇ ВИГНАНКИ СПІЛКУВАЛИСЯ ПРО ПОКЛИКАННЯ ТА ЗАГЛИБЛЮВАЛИСЬ У СУТЬ ВЕЛИКОГО ПОСТУ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User