…Пустіть дітей приходити до мене, не бороніть їм: таких бо Царство Боже (Мр. 10,14). Цієї настанови Ісуса дотримуються батьки, що є парафіянами церкви Покрови Пресвятої Богородиці смт. Гусятин. А з приходом на парафію о. Петро Гудими робота з дітьми значно активізувалась. Так, успішно проводиться курс катехизації, приємною радістю для дітлахів було вміло організоване свято «До нас іде Миколай» під керівництвом о. Петра та вчительки християнської етики п. І. Сукач. У час Різдвяних свят наші діти через вертепне дійство «Весела днесь новина» несли у домівки радість про Новонародженого Ісуса.

Ініціатором створення вертепу біла їмость п. О. Гудима.

Щоб ще більше згуртувати дітей навколо церкви, щоб ще яскравіше запалав вогонь Вифлеємської зірки у їхніх серцях, щоб ще більше вони відчули повноту Різдва, о. Петро організував захоплюючу подорож у Різдвяну казку. Саме так можна охарактеризувати поїздку дітей до Тернополя, що відбувалася наприкінці січня.

Невимовна радість охопила дітей, коли вони зайшли до храму святого апостола Петра і власними очима побачили найбільшу за розмірами шопку в Україні. Відвідини розпочалися із Молебня до Новонародженого Дитятка Ісуса, який відправив о. Петро. А далі була цікава розповідь брата Еміліана про історію створення шопки в цілому, та про особливості тієї, яку діти бачили перед собою. Вдало відтворений колорит приміської місцевості підсилювався всілякими рухомими елементами: канатною дорогою, пастухами зі стадом овець і корів, колядниками, ангелами-дроворубами, царями зі сходу. Діти ледь стримували очі, щоб не порозбігалися від побаченого. Неперевершеною Виявилася й стаєнка, де у яслах на сіні спочиває Немовля Ісус. Із захопленням діти спостерігали й за постаттю св. Франциска, який час від часу бив у дзвін, сповіщаючи веселу новину про народження Спасителя. І, нарешті, куточок, який діти назвали «казка». Невеличке озерце, в якому плавають живі риби, а на березі – живі кролі, муляжі диких качок, бобра, різноманітних птахів. Далі дорога пролягла в зоокуточок, який утримують отці – францисканці. Чого там тільки не було: кролі і павичі, фазани, красені – голуби і навіть страуси. Приємно вражені побаченим діти щиро подякували брату Еміліану за супровід.

Тим часом день наближався до полудня. І на наших дітлахів вже чекав обід в одному із затишних кафе.

А далі знову був так званий «драйв». На Театральному майдані юні мандрівники опинилися у полоні довірливих голубів. Птахи спочатку смачно видзьобували соняшникове насіння із дитячих долонь, а потім там же позували для фотографій. А завершальним акордом поїздки стали відвідини ТРЦ «Подоляни». Атракціони, каток, перегляд стрічок у 5D – форматі справили на дітей неабияке враження. Про все це вони ще довго гомоніли дорогою додому.

Отже, від імені дітей, їхніх батьків висловлюємо щиру вдячність о. Петру Гудимі за змістовно організований відпочинок наших дітей. Бажаємо Вам усіх земних благ та ревного служіння на Христовій ниві. Окремі слова подяки складаємо й меценатам, які взяли на себе фінансові витрати, пов’язані з поїдкою. З роси і води Вам, добрі люди, за ваші чуйні серця.

Від імені батьків
п. О. Лиса

Захоплююча подорож у Різдвяну казку https://buchacheparchy.org.ua/ Super User