У приміщенні Управління Бучацької єпархії 24 лютого відбулася зустріч голови єпархіальної Комісії у справах катехизації с. Єремії Кузик, ЗСПР зі священиками, котрі відповідальні за катехитичну роботу в деканатах. На засіданні, здебільшого, обговорювали, які заходи будуть відбуватись у єпархії на деканальному та парафіяльному рівнях з нагоди проголошеного нашою Церквою Року Святих Таїнств. Сестра Єремія розповіла, що почерпнути важливу і корисну інформацію, яка стосується цієї теми, можна у методичному пораднику «Святі Таїнства в житті Церкви». Цими матеріалами забезпечені кожен декан та відповідальний за катехитичну роботу в деканаті священик.

На зустрічі йшлося, що в рамках відзначення Року Святих Таїнств УГКЦ підготувала цікавий захід – брейн-ринг для учнів катехитичних шкіл на тему «Святі Таїнства». Однак для участі в загальноукраїнському етапі цієї гри, який вібудеться 15-16 травня у Львові, учасники мають пройти ще парафіяльний, деканальний та єпархіальний рівні. У Бучацькій єпархії брейн-ринг гратимуть 5 травня. Отож єпархіальна Комісія у справах катехизації запрошує всіх дітей від 10 до 18 років узяти активну участь у грі та бажає здобутків.  

Голова комісії також розповіла, що різнопланові заходи будуть і для катехитів, зокрема літні курси вдосконалення. Поки що в Бучацькій єпархії проводяться зустрічі з катехитами, під час яких у невимушеній, доброзичливій атмосфері обговорюються фахові, практичні питання. 

На засіданні розглядалась і пропозиція дружин священиків провести реколекції для дітей. Оскільки це компетенція Катехитичної комісії, с. Єремія і священики-катехити вирішили зорганізувати такі науки у деканатах.    

Прес-служба Бучацької єпархії

Довідка

Ознайомитись із заходами, приуроченими до Року Святих Таїнств, можна на нашому сайті у відповідному банері.

КАТЕХИТИЧНА КОМІСІЯ ЄПАРХІЇ У 2012-МУ ЗАЦІКАВИТЬ І ДІТЕЙ, І КАТЕХИТІВ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User