У Чорткові 16 лютого у приміщенні Управління Бучацької єпархії відбулася перша зустріч курсу християнського життя «Альфа». Її учасниками стало 230 вірян, віком від 14-ти до 65-ти років. Відкрив заняття та благословив Правлячий архиєрей Бучацької єпархії – Преосвященний владика Дмитро Григорак, ЧСВВ. Також у заході активну участь взяли голова Єпархіальної комісії у справах євангелізації о. Григорій Канак та її працівники. Саме ця комісія організовує та проводить у нашій єпархії схожі духовні програми, а відтепер ініціювала й «Альфа-курс».

Мета курсу «Альфа» – в доступній, невимушеній формі розкрити слухачам правди християнської віри, допомогти людині утвердитись у ній, а також відповісти на різноманітні питання духовного життя. Досягти цієї мети планують у 15-ти тематичних лекціях з подальшим обговоренням. Теми «Альфи» стосуються питань християнства, практикуючого життя вірян, жертви Ісуса Христа, особи Святого Духа, ролі Церкви в людському житті. У деяких лекціях будуть розповідати, як правильно роздумувати над Біблією та молитись. Для багатьох слухачів, стверджують організатори, курс «Альфа» є нагодою знайти навіть справжніх друзів.

Заняття «Альфа-курсу» будуть регулярними і потривають, за словами секретаря Євангелізаційної комісії Надії Фартушинської, три місяці. Взяти участь у них можна у приміщенні Управління Бучацької єпархії в м. Чорткові щочетверга о 18.30.    

Прес-служба Бучацької єпархії

230 ОСІБ СТАЛО УЧАСНИКАМИ «АЛЬФА-КУРСУ» В ЧОРТКОВІ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User