Департамент інформації та прес-служби УГКЦ все тісніше солідаризуються й проводять фахові заходи. Так, у приміщенні управління Тернопільсько-Зборівської архиєпархії 7 лютого відбулася чергова зустріч прес-секретарів єпархій та екзархатів. Традиційно захід ініціював Департамент інформації УГКЦ, отож тут були присутні його працівники, зокрема керівник о. Ігор Яців.

Спершу із присутніми зустрівся владика Василій Семенюк, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський, котрий розповів, які виклики стоять нині перед нашою Церквою у мас-медійному просторі. Далі очільник місцевої мультимедійної студії «Свічадо», що займається виданням і реалізацією духовних аудіо- та відеоматеріалів, Павло Сковронський ілюстрував та роз’яснював проекти, які може ефективно створювати у своїй єпархії чи екзархаті кожна прес-служба за допомогою сучасних технічних засобів. Він також багато говорив про сприймання інформації та про мультимедійну комунікацію, підтверджуючи теорію прикладами. Відтак редактор студії Оксана Небесна презентувала вже відомі та зовсім нові мультимедійні видання.

Після своєрідного тренінгу відбулося робоче засідання, на якому головував о. Ігор Яців. Священик звернувся до прес-секретарів із фаховими пропозиціями та проханням співпрацювати якомога тісніше у мас-медійній сфері, наголосивши, що «наше завдання – ретранслювати думку Церкви». Цього року передання «церковних думок» буде, здебільшого, стосуватись Святих Таїнств, мирянського життя та ювілею Хрещення Русі-України.

Разом із працівниками Департаменту інформації було ще обговорено проект положення про структуру, завдання та діяльність прес-служб. А от наступне засідання прес-секретарів має відбутись наприкінці травня в Івано-Франківську.

Прес-служба Бучацької єпархії

РЕТРАНСЛЮВАТИ ДУМКУ ЦЕРКВИ – ЗАВДАННЯ ПРЕС-СЛУЖБ УГКЦ https://buchacheparchy.org.ua/ Super User