Зима ... Від легенького морозу під ногами поскрипує довгоочікуваний сніжок. Уранішній сон та дрімоту знімає, як рукою. Усі: від малого до великого поспішають до церкви, адже саме зараз час веселих Різдвяних свят, колядок та щедрівок. Особливе піднесення та радість наповнюють кожну християнську душу. На всій українській землі в ці дні вітають новонароджене Боже Дитя.

14 січня, на свято Старого Нового Року, в невеличкому селі Вигода Копичинецького деканату відбулось театралізоване дійство – свято Василя та Маланки. У ньому взяли участь діти нашої парафії. Після урочистої Літургії і привітань о. д-ра Руслана Корнята на церковному подвір’ї «наші артисти» почали свій виступ. Під мелодію колядки Господар і Господиня (п. Петро та п. Оксана) запросили усіх присутніх подивитись виставу.

Спочатку з’явився Дід зі своєю онукою Маланкою, яку він дуже хотів видати заміж. Маланка демонструвала всім свої «навики»: то доїла в решето козу, то давала дідові пити воду з капелюха, то завзято прасувала на козакові сорочку. Після такого показу «талантів» Маланки козак Василь оцінив таки її «господарність». Також маленькі сівачі віншували присутніх гарними та щирими словами.

Своєю Різдвяною радістю ми вирішили поділитись із парафіянами сусіднього села Гадинківці, а наступного дня нас дуже гостинно приймали в Копичинцях у церкві Воздвиження Чесного Хреста Господнього.

Зібрані кошти учасники «Маланки» пожертвували на будівництво храму в селі Вигода. Нам дуже приємно, що у нашому селі відроджуються призабуті народні традиції. Учасники дійства вдячні Дитятку Ісусу за поміч у проведенні свята та просять у молитвах заопікуватися їхніми родинами. Нехай Христос стане зіркою, що вестиме нас через пустелю земного життя. У ці Різдвяні дні хочемо привітати кожну християнську родину і побажати щедрих Божих ласк у Новому році. Христос Рождається!

Грицина Оксана, парафіянка храму Зіслання Святого Духа с. Вигода

СІЮ, СІЮ, ПОСІВАЮ, З НОВИМ РОКОМ ВАС ВІТАЮ! https://buchacheparchy.org.ua/ Super User